Партия Възраждане протестира пред Конституционния съд по повод референдума за

...
Партия Възраждане протестира пред Конституционния съд по повод референдума за
Коментари Харесай

Протест на Възраждане пред Конституционния съд заради референдума за запазване на лева

Партия " Възраждане " стачкува пред Конституционния съд във връзка референдума за опазване на лв..  

 

Протестиращи възпламениха димки и изсипаха бали сено и скотски изпражнения пред постройката на Министерския съвет, където е и съдът. Чуват се и гърмежи. За малко част от автомобил, на който написа " оставка, предатели ", гореше. Протестиращите блокираха придвижването в региона, оповестява Българска телеграфна агенция.

 

Днес Конституционният съд ще организира съвещание от 10:00 часа, показва информация на интернет страницата на институцията. Дневният ред включва дело по искане на 49 народни представители от 49-ото Народно заседание за определяне на противоконституционност на Решение по Предложение за производство на народен референдум

" Конституционният съд през днешния ден ще извърши закононарушение ", съобщи пред протестиращите водачът на „ Възраждане “ Костадин Костадинов. 

 

По думите му съдът ще погази конституционната воля на 604 хиляди българи да бъдат питани за бъдещето им. Това е невиждано закононарушение, счита Костадинов. Тези хора, които ще го извършат, заслужават пожизнен затвор без право на подмяна, сподели Костадин Костадинов. 

 

Според него последната останала цитадела на законността и правовия ред е била завладяна от „ незаконното болшинство “ и превърната в „ незаконна нотариална легализация “ на всички закононарушения, които оттук насетне ще бъдат вършени в Народното събрание. 

 

Днес сме тук, с цел да защитим демокрацията и правото си на свободен, заслужен, легален метод на живот и правото си да бъдем питани, сподели още водачът на „ Възраждане “.

 

Кажете ми по кое време за последно Конституционният съд и българското ръководство изобщо са давали някаква изненада в интерес на българския народ, отговори на въпрос на Българска телеграфна агенция от кое място е сигурен, че през днешния ден Конституционният съд ще се произнесе срещу референдума. „ Знаем, всичко се знае в нашата незаконна страна “, разяснява той.

 

Оттук нататък митингите не престават в събота и неделя. Следете ни и ще бъдете доста сюрпризирани, сподели още Костадинов.

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР