Партия МИР предложи да се изгради мрежа от партии в

...
Партия МИР предложи да се изгради мрежа от партии в
Коментари Харесай

Партия МИР постави седем принципни условия за обединение на партии в ляво-център

Партия МИР предложи да се построи мрежа от партии в ляво-център, цивилен и неправителствени организации, кметове, видни интелектуалци, и общественици, които споделят и са подготвени да работят на основата на правила, полезности, политики, цели и хрумвания, а не в името и под управлението на обособени персони.

Едно от изискванията на партия МИР е новото обединяване да има висок честен рейтинг и да се построи единствено с нови и неопетнени политически лица, които не са взели участие в ръководството на България през последните 33 години.
-->
Ето какво написаха от управлението на партия МИР в писмо до образувана контактна група от представители на партии и организации, взели участие на кръглата маса, провела се на 29.11.2022 година в НДК:

Уважаеми, дами и господа, другари!

В резултат на извършената полемика по време на кръглата маса „ Лява България – хрумвания, политики, обединяване “ на 29.11.2022 година и след разискване националното управление на партия МИР предлага да се построи мрежа от партии, цивилен и неправителствени организации, кметове, видни интелектуалци, и общественици, които споделят и са подготвени да работят на основата на правила, полезности, политики, цели и хрумвания, а не в името и под управлението на обособени персони.

Според нас участниците в едно обединяване би трябвало ясно и изрично да изразят своята позиция по следните въпроси:

Да се даде ясна оценка на прехода в България, което значи промяната на в този момент настоящия модел в България, прочут като „ План на Ран–Ът “ с потвърдения и настоящ модел на социално-пазарно стопанство с регулиращата макро-икономическа роля на страната. На процедура партия МИР предлага социално-пазарното стопанство да стане основа на българската стопанска система, тъй като единствено по този начин ще успеем да създадем българската стопанска система работеща и ефикасна. Без ефикасна стопанска система не може да се организира нито една политика – нито обществена, нито качествено и налично обучение и опазване на здравето за всички български жители. Предлагаме също по този начин всички взели участие в подготовката, приемането и реализацията на „ Плана Ран-Ът “ в България да бъдат подведени под отговорност, тъй като този проект докара страната ни до национална и демографска злополука, както и до фрапантно обедняване на българския народ. Целите на социално-пазарното стопанство са цялостната претовареност на капитала и труда, т.е. всички да печелят и служащи и работодатели, устойчивото икономическо развиване, постоянните пари, свободното икономическо положение. Това е единствената потвърдена процедура, която е съответна на условията на актуалното ни общество и стопанство. Само тя ще измъкне България от сегашната рецесия и невъзможност. Социално-пазарното стопанство дава цялостна независимост на бизнесмените за реализиране на оптималната успеваемост на активността им, способства за високи  печалби, основава доста нови работни места, освобождава финансови средства за нововъведения и внедряване на високи технологии, обезпечава конкурентни условия за дребния и междинен бизнес на пазарна основа и други Успоредно с това посредством прогресивната данъчна ставка и дейно работещата данъчна администрация, страната подсигурява справедливото преразпределение на държавните бюджетни и извънбюджетни средства към хората в неравностойно състояние, пенсионерите, учащите се, към работещите в обслужващата сфера. Най-общо казано концепцията на социално-пазарното стопанство е всеки трудолюбив българин да бъде благосъстоятелен, т.е. почтено битие на всеки. Това на процедура е нов и честен вид на социално-пазарно стопанство, който ще даде опция на 80 % от българските жители да имат непрекъснати, сигурни и високи приходи, т.е. в България ще се сътвори същинска междинна класа.

За да е крепко и стабилно едно общество, то не би трябвало да съществува дисбаланс сред свободата и справедливостта. Чрез социално-пазарното стопанство се съчетават двата правилото на справедливостта и свободата и тяхното по едно и също време деяние. Само по този начин ще има естетика в публичните връзки и обществен мир. Именно по тази причина партия МИР предлага един от главните политики и цели към които да се обединим да бъде въвеждането на социално-пазарното стопанство като основа на българската стопанска система.

Да се приготви, разиска и да се одобри нов Обществен контракт, който да залегне в основата на план за нова Конституция на България. Настояваме неотложно да се приготвят промени в Конституцията на България от 1991 година в частта ѝ за правата на жителите, като се промени радикално заложеният в нея проамериканския метод и се вкарат още веднъж обезпечени от страната, а освен декларирани, права на гратис обучение и здравно обслужване, на жилище, на чиста околна среда, на действителен средноевропейски стандарт на живот и интервали на отмора и отдих за всички жители.

Моралът и етиката би трябвало да са в основата на всяка една обществено-политическа активност и това съгласно нас от партия МИР е наложително изискване за обединяването в мрежа на ляво-центристки партии и организации.

Именно по тази причина предлагаме да се изготвят и да се одобряват единни публични етични правила, тъй като етиката е тази, която контролира публичните и междуличностни връзки и дефинира морала на обособения жител да стане общовалиден и да се базира на обичайните ни български полезности. Тези общоприети етични правила би трябвало да са в основата на правната система на страната и на новия Обществен контракт, който да се одобри с Национален референдум и да е наложителен за осъществяване от политическата класа.

Основното в новия Обществен контракт ще бъде приемането на Етични правила и правила, които изцяло да подхождат на историческите обичаи, на народопсихологията на българите, както и на нормите на православната нравственос. Чрез новия Обществен контракт ще бъдат обезпечени позитивните права на жителите, както и основаването на опция те да извършват предоставените им отговорности и отговорности. Партия МИР предлага също по този начин в новия Обществения контракт да се разпишат нужните регламенти за цялостното въвеждане в деяние във всички сфери на обществено-икономическия живот на страната на структурно-определящите правила – „ СВОБОДАТА И СПРАВЕДЛИВОСТТА “, с гаранции за тяхното уравновесено и по едно и също време използване от всички и на всички места.

Именно за това предлагаме да обсъдим и да подготвим промени в Конституцията на България като в нея да бъдат обезпечени от страната правото на гратис обучение и здравно обслужване, на жилище, на чиста околна среда, на действителен средноевропейски стандарт на живот и интервали на отмора и отдих за всички жители. Само по този метод политическата класа ще бъде принудена да провежда и ръководи страната по този начин, че да основава условия за генериране на високи доходи от индустриална и комерсиална активност, с които страната заслужено да обезпечава заслужен живот за всички български жители, изключително на пенсионерите, обществено слабите и хората в неравностойно състояние.

На процедура посредством приемането на нов Обществен контракт ще успеем да преодолеем политическата, конституционната и моралната рецесия.

Да се организира и води безпощадна битка с корупцията.

Да се обединим към извънредно настоящия и предстоящ от българското общество въпрос - за морала.

Най-сериозният проблем на България през миналите 33 „ демократични “ години е въпросът за качеството, подготовката, компетентността, ценностната система и, най-много, за успеваемостта на държавното ръководство, измерима с качествени критерии. Именно за това партия МИР предлага да се обедним към това, че в България наложително би трябвало да бъде въведена Система за стандарти за качеството на мениджмънта в държавното ръководство в страната като цяло и в обособените сфери и посоки. Първостепенна задача е в ръководството да бъдат привличани приети и потвърдени експерти и специалисти и за това партия МИР предлага в законовите и подзаконовите актове да се регламентира, че заемането на управнически позиции в страната да се реализира единствено по строго избрани правила и единствено след прекосяване през състезания, провеждани от експерти в дадената област. Всичко това ще подсигурява радикално друг метод при подбора на управническите фрагменти в страната.

За да се върне доверието на българските жители партия МИР предлага да се обединим към наложителното изискване, че едно ново обединяване, би трябвало да има висок честен рейтинг и да се построи единствено с нови и неопетнени  политически лица, Успоредно с това партия МИР предлага да се обединим към нуждата в България да се вкара мандатност (до 2 мандата) за всички обществени избираеми длъжности (общински съветници, кметове, национални представители).

Националният интерес на България изисква страната ни да води уравновесена външна политика, както и Черноморският район и България да бъдат зона на мира. Това значи нормализирането на връзките с Руската федерация, както и положителни партньорски връзки със страните, с които сме в договорни връзки, добросъседски и уважителни връзки с всички европейски страни и велики сили и това е един от наложителните въпроси, по които би трябвало да имаме единодушие и към които би трябвало да търсим обединяване.

Да се обединим към нуждата от народен консенсус и обединяване към пет национални целта. Това са:

работеща и ефикасна стопанска система, учредена на социално-пазарното стопанство;

излизане от демографската рецесия и връщане  в родината на българите зад граница;

оползотворяването на всички естествени дадености на България в областта на туризма, селското стопанство и логистиката;

промяна в правосъдната система и административна промяна посредством въвеждането на електронното правителство;

уравновесена външна политика.

Реализацията на тези пет национални целта ще трансфорат България в мощна обществена, индустриална и уважавана страна, а българския народ проспериращ и благополучен. Именно за това партия МИР предлага да се обединим към тези цели и дружно да търсим народен консенсус по тях.

В кратковременен проект, нашето внимание следва да се концентрира към изработването на обща позиция по следните въпроси:

Да се създаде стратегическа „ Програмата за възобновяване и устойчивото развиване на България “, която да включва възобновяване на експортно насочените браншове в стопанската система – туризъм, селско стопанство, превоз, инфраструктура и логистика, високотехнологични чисти производства.

Да се обединим и обявим за възобновяване на полезностите и моралните устои на българското семейство, посредством която ще можем да запазим обичайното българско фамилията, което е главният и най-важният конструктивен детайл на българското общество. В тази връзка предлагаме да се сътвори Министерство на фамилията и битка с демографската рецесия, което да подсигурява запазване на българския жанр и обичаи, грижата за младите българска фамилии и излизането на България от демографската рецесия.

Да се обединим към главния дирек на българското общество – национално отговорно обучение и просвета.

Да се обединим към това, че Истанбулска спогодба заплашва съхранението на обичайното българско семейство и възпитанието на децата ни в християнските полезности, както и нуждата да се сътвори добра и устойчива законодателна уредба в България, която да се отбрани обичайното българско семейство и дейно да защищити децата и дамите от рискове и принуждение.

Уважаеми, сътрудници и другари,

Партия МИР предлага да обсъдим дружно на специфична кръгла маса правилата, полезностите, целите, концепциите и политиките, към които да се обединим.

С актуалното писмо Ви изложихме главните наши кардинални оферти, към които предлагаме да изградим нашата партньорска мрежа. Убедени сме, че в случай че се направи кардинално обединяване към тях, то доста скоро това обединяване ще има действителен късмет да завоюва доверието на българите и да се трансформира в главен фактор в обществено-политическия живот на България.

Национален изпълнителен съвет на партия МИР

гр. София, 05.12.2022 г.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР