Партия ГЕРБ се срещна с депутати от украинския парламент. Това

...
Партия ГЕРБ се срещна с депутати от украинския парламент. Това
Коментари Харесай

Борисов на среща с украински депутати: ГЕРБ продължава твърдо и последователно да подкрепя Украйна

Партия ГЕРБ се срещна с депутати от украинския парламент. Това заяви водачът на партията Бойко Борисов във фейсбук профила си. 
 
" ГЕРБ продължава твърдо и поредно да поддържа Украйна. Това заявих по време на среща с депутатите от украинския парламент Федор Вениславский, който е и представител на президента Володимир Зеленськи във Върховната Рада, и Игор Герасименко – член на комисията по сигурност и защита и притежател на най-висшия украински медал " Герой на Украйна ". В срещата участваха и представители на украинското посолство в България ", заяви Борисов. 
 
Той съобщи, че е подчертал пред украинските депутати, че с помощта на ГЕРБ са признати решенията за даване на военна помощ на Украйна, както и за оповестяване на Голодомора за геноцид. " Освен това още при започване на войната ГЕРБ изпрати помощ за Украйна, а през лятото младежите на ГЕРБ проведоха детски лагер за 50 деца от района на Харков ", написа още той.
 
" Представителите на украинската Рада благодариха за всичко, което от ГЕРБ сме създали през последната година за Украйна. Подчертаха, че за тях ГЕРБ е мощен покровител и другар и ни пожелаха след изборите през април ГЕРБ да продължи да бъде политическият водач в страната ", написа още някогашният министър председател. 
 
Бойко Борисов заяви, че са разискали и опциите за задълбочаване на съдействието както сред България и Украйна, по този начин и сред партията на Зеленски, Слуга Народу, и ГЕРБ.

В срещата участваха също Георг Георгиев и Христо Гаджев.
 
Източник: zonanews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР