Партиите трябваше да дадат ясен знак и да кажат какви

...
Партиите трябваше да дадат ясен знак и да кажат какви
Коментари Харесай

Каримански съсипа Нинова и Василев, разкри играта им с бюджета: Иначе се обядва в стола на ведомството…

Партиите трябваше да дадат явен знак и да кажат какви политики желаят да зададат в бюджета, съобщи пред Нова телевизия Любомир Каримански, консултант на служебния министър на финансите.

Коментарът му бе във връзка решението на служебния кабинет да не внася проектобюджет за 2023 година макар трите разновидността, които беше подготвило.

Във вторник изненадващо по време на чуването си в пленарна зала, министър Росица Велкова сподели, че няма да бъде импортиран нито един от тях. Според нея бюджетът би трябвало да се изготвя от постоянно държавно управление. Това решение беше разкритикувано от „ Продължаваме промяната “, Българска социалистическа партия и „ Демократична България “, а останалите партии утвърдиха.

„ Преди по-малко от 2 месеца по БНР госпожа Нинова предизвести служебното държавно управление да не прави бюджет за идната година. Как по този начин след 2 месеца реши, че министърът на финансите би трябвало да бъде виновен и да предложи бюджет ”, попита Каримански.

Той е безапелационен, че специалистите в служебното държавно управление са положили неимоверни старания, с цел да предложат бюджет. „ Първо работехме с параметри, които са за това бюджетът за 2022 да бъде продължен, да бъде непокътната политиката му в новия бюджет. Но това касае и смяна на част от някои политики, които ще влязат през 2023 година ”, сподели Каримански.

Той атакува Асен Василев с рецензията, че „ неприлично е нападнал ” Министерството на финансите и министър Росица Велкова, която е била част от неговия (на Василев – бел.ред.) екип.

„ За мен персонално е неприемливо и не би трябвало да уронваме престижа на това министерство, което дълго се е борило за финансовата дисциплинираност ”, сподели Каримански.

Той отговори на обвиняванията на Асен Василев. „ Отговаряме на обвиняването, че не стъпваме на макроикономически индикатори, които ще доведат до повече доходи. Напротив, ние стъпваме на макроикономически индикатори, създадени от МФ, както и той е направил преди. Тоест или Василев е излъгал, когато е стъпил на тези индикатори през февруари, или в този момент стъпва на други индикатори, които са му по-изгодни ”, сподели Каримански.

„ Когато един министър на финансите си разрешава да обядва в стола на ведомството, без да си заплаща сметката, а ползвайки пари от данъкоплатеца, това може да покаже единствено по какъв начин ще ръководи огромните финанси ”, съобщи Каримански. Но не сподели кой е бил този министър.
Източник: 7dnibulgaria.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР