Партиите трябва да решат какъв да е размерът на партийната

...
Партиите трябва да решат какъв да е размерът на партийната
Коментари Харесай

Рашидов: Други пари ще управляват без субсидии

Партиите би трябвало да решат кой да е размерът на партийната дотация. Намаляването на дотациите ще докара до други промени. Други пари ще ръководят. Така сервира пред бТВ позицията си по настоящия за последните седмици въпрос депутатът от ГЕРБ и някогашен министър на културата Вежди Рашидов.

„ Във всяка цивилизована страна, страната би трябвало да финансира партиите, с цел да бъде по-честно. Аз разбирам Бойко Борисов и одобрявам предлагането му. Не може непрекъснато да го провокират. Ако бях водач на ГЕРБ и аз бих постъпил по същия метод “, акцентира той.

Рашидов насочи хвалба, като сподели че наличието на депутата от Движение за права и свободи Делян Пеевски в Народното събрание е потребно и сподели още, че би било хубаво да го виждат по-често в Народното събрание.

„ С Йордан Цонев предложиха няколко забавни законопроекта. Гледам, че вкарва законопроекти – това е главната част от работата на един народен представител ”, уточни националният представител.

„ Усеща се неналичието на Цветан Цветанов. Никой не отхвърля, че той бе доста добър уредник. Трябва да си дадем ясна сметка, че всяка партия е като бизнеса - има един основател. Хубаво е вътрешните проблеми да се вземат решение в партията. Това е като с проблемите в фамилията. Лидерът на партията взима решенията “, безапелационен е Рашидов.

Във връзка с тежките пътни произшествия, Рашидов съобщи: „ Българинът стартира да става все по-арогантен и безпардонен. Един човек като е малоумен и елементарен, като се качи в колата не става по-умен. Има възприятие за безотговорност, по тази причина управляващите би трябвало да санкционират доста строго. По пътищата ни се кара безобразно “.

Депутатът разяснява и абсурда с жилищата на властта: „ Ние още не разбираме в частния бизнес коства толкоз колкото се договориш. Това е пазарна стопанска система. Попаднаха ми имотните заявления на тези, които доста приказват. Нито един не е на пазарни цени и доста е мешана салатата. Всички купуват на данъчна оценка. Никой не е купил за повече от 500 евро. Аз ще се окажа единственият, който е купил на 900. Това се потвърждава. Трябва да има ред “.

Относно абсурда с подправените картини, Вежди Рашидов уточни: „ Това е мотив за затвор. Тук не става дума за една дребна неточност, ние да създадем това в дребна България е еднакво на срив на пазара. За мен е неприемливо, откакто изцапахме цялото пространство, да измием отговорните. Има азбучник основан и хора, които са си поставили имената. Пълна срамотия е един студент да открие ментетата, върху които изкуствоведи са си слагали името. Нужно е да създадем корекция в закона, с цел да бъде по-строг. Надявам се доста скоро прокуратурата да се заеме и да има осъдени, тъй като станахме за смях пред Европа “, сподели още някогашният министър на културата.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР