Партиите не харесали по-строгите наказания за депутатите, предложени от ПП-ДБ. ГЕРБ

...
Партиите не харесали по-строгите наказания за депутатите, предложени от ПП-ДБ. ГЕРБ
Коментари Харесай

Партиите не харесали по-строгите наказания за депутатите, предложени от ПП-ДБ


Партиите не харесали по-строгите санкции за депутатите, препоръчани от ПП-ДБ. ГЕРБ с вътрешни наказания – санкция 100 лева за закъснелите за съвещание.

Партиите в Народното събрание не са харесали предложенията на „ Продължаваме промяната “ – „ Демократична България “ за по-строги санкции
за депутатите при нарушение на правилника.
„ Нашата парламентарна група има проблем с такива промени в правилника, тъй като не считаме, че моралът може да се вкарва с принуда “, сподели пред Би Ти Ви депутатът от ГЕРБ-СДС Радомир Чолаков. Той изрази подозрение, че ръководителят на Народно събрание Росен Желязков харесва измененията.

Той описа и любопитен бит в групата на ГЕРБ – всеки, който закъснее за съвещание, пуска по 100 лева в партийна касичка. Обясни,
че било смешка, само че прецизно се спазвало.
„ Парламентаризмът е повече дух в сравнение с правила, тъй като да бъдеш член на народен парламент значи да разбираш къде се намираш, по какъв начин би трябвало да се държиш, какъв би трябвало да бъде тонът ти, по какъв начин би трябвало да си облечен. Правилата, наложени в Народно събрание, както и пълномощията на ръководителя на постановат санкции не могат да заменят базови дефицити “, разяснява Йордан Цонев от Движение за права и свободи.
От Българска социалистическа партия Георги Свиленски пък прикани
шефът на Народното събрание да съблюдава правилника в целокупност. „ Когато са влезнали такива народни представители в Народното събрание, полиция ли да влезе, жандармерия? “, попита риторично той.

„ По-скоро като длъжници на обществото би трябвало да се стремим към предварителна защита. Всеки да се огледа в огледалото. Когато си разрешава да излиза и да приказва от тази естрада, той съставлява цяла България “, разяснява Станислав Балабанов от „ ИТН “.

Сред предложенията за наказванията са и финансови наказания, за които обаче групите отвън ПП-ДБ са скептични.
Източник: flashnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР