Парното спира поетапно до 31 март съобщават от Топлофикация София.

...
Парното спира поетапно до 31 март съобщават от Топлофикация София.
Коментари Харесай

Високи температури в следващите три дни, захлажда се от вторник

Парното стопира поетапно до 31 март оповестяват от Топлофикация София. И е вярно това дасе случи допустимо най-скоро, тъй като средносрочните прогнози демонстрират бързо и внезапно стопляне в идващите три дни, а в по-далечна вероятност времето остава топло, без съществено пролетно захлаждане.

В събота, неделя и понеделник ще е най-вече слънчево, защото Балканите са под въздействието на по-високо атмосферно налягане и югозападен транспорт, температурите ще бъдат с най-малко 8до 10градуса по-високи от климатичната норма за този интервал на годината.

Вероятно ще измерим и температурни върхове за съответния ден, изключително вравнинните елементи на страната.

Според предварителните прогнози се чака оптималните дневни температури в неделя да доближават тук-там в Северна България и Източна Тракия, както и в региона на Сандански и Петрич -до 28, даже 29 градуса.

Във вторник, втори април, се чака да премине леден атмосферен форнт, той ще намали температурите със 7 - 10 градуса и ще докара до валежи на обособени места.

През по огромната част от другата седмица, след 3 и 4 април, се чака още веднъж времето да се стабилизира, температурите последователно да стартират да се покачват, превалявания не се чакат.

Ново утежняване на времето се окчаква след 10 април, като част от моделите предвиждат прекосяването на средиземноморски циклони, а това евентуално ще е обвързвано и с повече превалявания от дъжд и релативно намаляване на температурите.

Благоприятна, даже " топла " прогноза за края на март и началото на април.

След извънредно топлия феврурари да забележим какво ни чака през април, само че е допустимо да забележим по-високи от нормалните температурипрез четвъртия месец на 2024 година.

В събота против неделя въртим часовника с един час напред и прекосяваме към лятното часово време. Ще се стъмва с един час по-късно и това е отлично през топлото полугодие.

Глобалната приземна температури, следена от профилирания уебсайт temperature.global, остава непроменена - 14,51 градуса, 0,51 градуса по-висока от признатата за нормална световна приземна температура от 14 градуса.
Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР