Парното и топлата вода може да не поскъпнат от Нова

...
Парното и топлата вода може да не поскъпнат от Нова
Коментари Харесай

КЕВР: Може и да няма поскъпване на парното от Нова година

Парното и топлата вода може да не нарастнат от Нова година, в случай че се резервира наклонността цените на природния газ да падат

Това разяснява ръководителят на КЕВРИван Иванов пред публицисти след кръглата маса на тематика " Зеленият преход – вложения в технологии и мрежови услуги " в София, предаде .

" След като " Топлофикация София " беше подкрепена с един сензитивен заем от страната през БЕХ и при положение, че цената на природния газ влезе в границите на заложената цена на на парното от 1 юли 2022 година, естествено, че няма да я променяме ", уточни Иванов, представен от БНР.

Според него през ноември се чака синьото гориво се продава под равнището от октомври, които паднаха с 34% до 233 лв. на мегаватчас.

По време на конференцията шефът на КЕВР съобщи, че в търга за доставка на полутечен природен газ през ноември са препоръчани атрактивни цени, които ще разрешат цената на синьото гориво за българския пазар да паднат под сегашните 233 лева./МВтч, съобщи " Медиапул ".

Добри цени се очаквали и за декемврийския търг, което дава съображение да счита, че може да се стигне до понижаване на цената на природния газ през тези два месеца, " в случай че не се случи нещо извънредно изключително ".

За цената на азерския газ, която напълно е обвързана с тази на петрола на международните тържища, Иванов разяснява: " След решението на ОПЕК+ за стесняване на добива американският президент Джо Байдън разгласи отваряне на запаса на Съединени американски щати и това провокира угнетяване на цената. Цените на нидерландската борса TTF се покачиха, само че с дребни размери ".
Източник: dunavmost.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР