Парламентът задължи Министерския съвет в срок от седем дни да

...
Парламентът задължи Министерския съвет в срок от седем дни да
Коментари Харесай

Депутатите задължиха кабинета до седем дни да внесе законопроектите по Плана за възстановяване

Парламентът задължи Министерския съвет в период от седем дни да внесе в Народното събрание законопроектите, нужни за осъществяване на междинните етапни цели по Националния проект за възобновяване и резистентност, по отношение на подаване към Европейската комисия на искане за второ заплащане към 31 декември т.г.

Решението, препоръчано от ГЕРБ-СДС, беше признато със 173 гласа „ за “, 27 „ срещу “ и 17 „ въздържал се “. Дебатите по него продължиха повече от два часа.

С решението се задължава и вицепремиерът по ръководство на европейските средства да внесе в двуседмичен период обхватен разбор на риска по Националния проект за възобновяване и резистентност при прогнози данни към 31 декември т.г.

В претекстовете за решението се показва, че приемането на плануваните 19 законодателни промени за приемането на второто заплащане е единствено част от всички промени и ограничения, които следва да одобри Народното събрание. Отбелязва се още, че след второто заплащане, има още седем такива против 258 амбициозни цели, свързани с провеждането на промени и осъществяване на инфраструктурни планове. Необходимо е незабавно пускане на всички предложения за финансиране от Националния проект за възобновяване и резистентност, с цел да се компенсира едногодишното забавяне и заплахата от загуба на средства, написа още в претекстовете.

След гласуването на решението, обвързвано с Плана за възобновяване, депутатите удължиха съвещанието си до избирането на непрекъснати комисии на Народното събрание. В дневния ред са включени 23 плана на решения за избиране на непрекъснати комисии, а сутринта депутатите одобриха Комисията по конституционни и правни въпроси да бъде разграничена на две.

Предложението за удължение на работното време беше направено от Асен Василев („ Продължаваме промяната “) и признато със 125 гласа „ за “, 34 „ срещу “ и 56 „ въздържал се “. След това от ГЕРБ-СДС желаеха половин час отмора.
Източник: debati.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР