Парламентът задължи кабинета и БНБ да ускорят процеса по приемането

...
Парламентът задължи кабинета и БНБ да ускорят процеса по приемането
Коментари Харесай

Хампарцумян: Приемането на еврото е политически акт, важна стъпка за България

Парламентът задължи кабинета и Българска народна банка да ускорят процеса по приемането на еврото. За дата на новата валута беше посочена 2024 година Как ще се отрази това на хората в „ Интервюто в Новините на NOVA ” разяснява банкерът Левон Хампарцумян.

„ Приемането на еврото е политически акт, който визира всички, стопански дейните - най-вече. Това е значима стъпка за България. Дали двата лв. ще станат две евро - това не са състоятелни прогнози ”, изясни той.

За заемите той сподели: „ Банката не може да направи нищо друго от контракта. Банките желаят да имат витални, платежоспособни клиенти, които да купуват повече от един артикул. Ще се търсят взаимни взаимни отстъпки. Една банка ще вдигне цената до такава степен, докъдето клиентите ще се разбягат ”, сподели още той.

„ Оставете тези неща, в които хората приказват за колапс и за страшни рецесии. Банките приемете като една финансова инфраструктура на страната. Търси се баланс, в който клиентите ще могат да заплащат ”, уточни още Хампарцумян. И беше оптимист, че страната ни ще се оправи с еврото.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР