Парламентът влезе в лют спор да се разпусне или не

...
Парламентът влезе в лют спор да се разпусне или не
Коментари Харесай

Депутатите разделени - дисциплина или страх да демонстрират в извънредното положение

Парламентът влезе в пикантен спор да се разпусне или не по време на изключителното състояние. Само левите са срещу.

Предложението насочи при започване на днешното съвещание ръководителят на Народното събрание Цвета Караянчева. Тя предложи да се привикват съвещания единствено по изключителни точки по отношение на изключителното състояние. Другото предложение е парламентарният надзор да е писмен.

Знам в този момент, че някой ще каже това е тирания в интерес на изпълнителната власт, тъй като с това се дава опция на двама генерали да ни ръководят, че парламентаризмът умира и всевъзможни други такива клишета, посочи Караянчева.

Мотивът е, че депутатите са на гъсто в залата и не се знае кой с кого е бил контактен, което е рисково за здравето. В момента нацията ни демонстрира изключителна дисциплинираност, хайде и ние да не вървим в противоположната посока, настоя Караянчева. Когато сме единни в бедата, ние можем да победим, посочи тя.

Работата на законодателния орган можела да се навакса.

Вместо да се опитаме дружно да търсим работещите решения, заключваме Народното събрание и ще се събираме, когато хрумне на ръководителя на ГЕРБ, ядоса се социалистът Кристиян Вигенин. Извънредното състояние няма да завърши на 13 април и аз знам, че вие ще ни съберете още веднъж преди 13 април, с цел да го удължим, предизвести той.

Народното събрание като висшата институция в една република с парламентарно ръководство би трябвало да дава образец на хората не с това да стоим затворени в къщите си, да се опасяваме да не се заразим, а да даваме образец като подсигуряваме нормалността в страната и в ръководството, като подсигуряваме демокрацията и демократичния развой, изясни аленият народен представител.

Смирете се пред заболяването, настоя депутатът от ГЕРБ Лъчезар Иванов, който показа, че сестра му е инфектирана с ковид. Ние не сме предпазени от този ковид, съобщи герберът. Да помогнем кой с каквото може, настоя Иванов. Той е неудовлетворен, че точно Народното събрание не съблюдава разпорежданията на щаба.

Мислете, настоя яростно Цвета Караянчева. На нея й стигало един живот на народен представител да се избави на народен представител, на чиновник в администрацията или на нечий непосредствен. На мен това ми стига, посочи тя. Парламентарният началник напомни Чернобил и Народния съд.

Лидерът на " Воля " Веселин Марешки е удовлетворен от предлагането, тъй като той предупреждавал още предходната седмица, че единствено " Столипиново " и Народното събрание останали развъдници на болест. Бизнесменът още веднъж посочи в декларация проблемите и спекулата с цените на бензина у нас.

Който заменя независимост за сигурност, най-после губи и двете, предизвести аленият народен представител Явор Божанков. Парламентът по думите му заседавал във времена на чума и война, а в този момент желали да затваря.

Тома Биков от ГЕРБ успокои алените, че никой не е споделил, че изключителното състояние ще е 10 години и колкото по-бързо завърши, толкоз по-добре. Нищо не е необуздано, не можете да контролирате болестта, изясни той на левите. За него карантината имала и положителни страни.

Може да се затворим у дома и да помислим върху личните си неточности, пък даже и върху личните си нелепости, предложи Биков на депутатите. Можело да се намерения в този интервал с какво да се подобрят законите. Ние би трябвало да се подготвим за това, което следва след изключителното състояние, то, повярвайте ми, ще свърши, сподели Тома Биков.

Ние ще продължим да работим, само че няма да се вършим на герои, съобщи и Йордан Цонев от Движение за права и свободи. Основното човешко право е правото на живот, сподели депутатът. В момента не подсигуряваме правото на живот на народните представители, нито на хората, с които контактуваме, изясни той. По думите на Цонев депутатите застрашавали живота, работейки на гъсто. От 20 дни депутатите се правели на безсмъртни.

Днес в действителност става въпрос за исторически миг, включи се и водачът на Българска социалистическа партия Корнелия Нинова. Днес се суспендирала Конституцията. Вчера властта дала на хората живот на заем. Днес ви дадоха независимост под карантина, обърна се социалистката към народа.

Утре влиза в действие диктатурата, по думите й. Сега не би трябвало да абдикираме и да се затваряме по домовете си, безапелационен бе водачът на социалистите. Тя акцентира, че през днешния ден в зала трябвало да бъде и министър-председателят и да се разисква актуализация на бюджета. Днес слагате венеца на безконтролната власт, заподозря водачът на алените. /news.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР