Парламентът въведе забрана за предлагането и продажбата на нагреваеми тютюневи

...
Парламентът въведе забрана за предлагането и продажбата на нагреваеми тютюневи
Коментари Харесай

На първо четене: Забрана за продажбата на нагреваеми тютюневи изделия с характерни аромати

Парламентът вкара възбрана за предлагането и продажбата на нагреваеми тютюневи произведения с присъщи вкусово-ароматни овкусители, даващи опция за смяна на техния аромат или усет или на интензитета на техния пушек. Промените в Законопроекта за изменение и допълнение на Закона за тютюна, тютюневите и обвързваните с тях произведения бяха одобрени на първо четене. 

Депутатите предвидиха, когато нагреваеми тютюневи произведения са от категорията на " тютюневи произведения за пушене ", на всяка потребителска и на всяка външна опаковка да се слагат предизвестия, осведомителни известия и комбинирани здравни предизвестия.

При подозрение, че предлаганите електронни цигари или контейнери за неведнъж пълнене не са безвредни, икономическите оператори, които ги предлегат, ще следва да подхващат незабпредлагаттвия за тяхното изземване от пазара. От " Възраждане " поддържаха концепцията. Димо Дренчев прикани:

" Да понижим привлекателността на тютюневите произведения тъкмо за подрастващите. Маркетинговите политики на производителите на процедура таргетират тъкмо децата. Правят се усети на ябълки, черешки, бананчета ".

 Ще се уточни и наличието на декларацията за правното обоснование за прилагане на аграрни земи, която се подава за регистриране в Публичния указател на тютюнопроизводителите и декларация, че лицето разполага с обект или оборудване за запазване на изкупувания тютюн. Промяната не бе подкрепена от Българска социалистическа партия. Иван Иванов съобщи:

  " Да отпаднат тези ограничавания, тези административни тежести върху най-уязвимите производители ".

От " Възраждане " апострофираха. Даниел Петров сподели: 

" С какво са по-различни тези производители на тютюн, че да не могат да дават един документ за благосъстоятелност или един документ за наем на земеделска земя, било то и под 5 декара ".
Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР