Парламентът в Скопие решава дали да включи българите в Конституцията.

...
Парламентът в Скопие решава дали да включи българите в Конституцията.
Коментари Харесай

Българите в Конституцията на РМС: Парламентът в Скопие решава ключова поправка

Парламентът в Скопие взема решение дали да включи българите в Конституцията. Промените в главния закон са изискване на София за европейския път на Северна Македония.

С час забавяне стартира сесията на Народното събрание. Първи на днешното съвещание се изрече министър председателят Димитър Ковачевски. Той сподели, че предлагането е македонско, подкрепено от Европейския съюз и Съединените американски щати.

Правителството няма болшинство в Народното събрание

„ Предложението е написано тук в Скопие, предлагането се разисква в македонското заседание в Скопие и по тази причина отхвърлям с цялостна отговорност погрешните тези, че има някакъв диктат от който и да било, за каквото и да било. Има единствено нашата сегашна и историческа опция да създадем нещо положително за страната, приемайки предлагането, да вземем решение, да не стоим, да не закъсняваме, да чакаме още веднъж, а да крачим към пълноправно участие в Европейски Съюз “, сподели Димитър Ковачевски.

За сполучлив избор липсват осем депутатски гласа. Дебатите по тематиката ще приключат през днешния ден, защото записаните депутати, които желаят да се изкажат, са малко.

Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР