Парламентът ще обсъди в петък предложение за произвеждане на национален

...
Парламентът ще обсъди в петък предложение за произвеждане на национален
Коментари Харесай

Кога парламентът ще обсъди предложението за референдум за запазване на българския лев

Парламентът ще разиска в петък предложение за производство на народен референдум за опазване на българския лев до 2043 година, взеха решение депутатите при приемането на програмата си за тази седмица.

Предвижда се тази точка да бъде втора в програмата за петък. Преди това ще има блицконтрол от 9:00 часа. След разглеждането на предлагането за референдума е очакван постоянен парламентарен надзор.

От „ Възраждане “ желаеха в сряда да бъде изслушан министър-председателят Николай Денков по отношение на дадения от него брифинг пред медии, който, съгласно политическата мощ, е съдържал обществено отправени изказвания и внушения от негова страна във връзка с партия „ Възраждане “, че е неофашистка партия. Предложението за това чуване първо беше признато, а по-късно отхвърлено при прегласуването.

Не беше признато и предлагането на „ Българска социалистическа партия за България “ като първа точка в четвъртък Народното събрание да прегледа план на декларация по отношение на продължаващите антибългарски прояви и изявления в Република Северна Македония, съобщи Българска телеграфна агенция. Предложението за разискване на такава декларация докара до замяна на реплики сред " ИТН " и Българска социалистическа партия.

Отхвърлени бяха и оферти за включване в дневния ред на промени в Кодекса за обществено обезпечаване.

Приетата стратегия планува депутатите да стартират работа в сряда с разискване на второ четене на промени в Закона за отбрана от домашното принуждение.

В дневния ред е и предлагането на " Българска социалистическа партия за България " за предоставяне на позволение за възбуждане на наказателно гонене против Бойко Борисов. Днес е първата сряда от месеца и, според правилника на Народното събрание, парламентарните групи могат да оферират точки в дневния ред, които се включват и преглеждат всъщност.

В програмата за тази седмица е включен план на декларация в поддръжка на участие на Украйна в НАТО.

Снимка: БГНЕС
Източник: glasnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР