Парламентът ще обсъди утре проекторешение за създаване на временна комисия

...
Парламентът ще обсъди утре проекторешение за създаване на временна комисия
Коментари Харесай

Парламентът ще обсъди утре създаване на комисия за проучване на сигурността на машинното гласуване

Парламентът ще разиска на следващия ден проекторешение за основаване на краткотрайна комисия за изследване на всички обстоятелства и условия, свързани със сигурността на машинното гласоподаване. Това ще бъде точка трета в утрешния пленарен ден, взеха решение депутатите при приемането на програмата за интервала 21-22 септември, съобщи Българска телеграфна агенция.

В поддръжка на включването на тази точка в дневния ред гласоподаваха 169 народни представители, седем бяха " срещу " и 20 се въздържаха.

Предложението за включване на точката в програмата беше направено от " Българска социалистическа партия за България ". Ако в действителност изборите са манипулирани и фалшифицирани, както излизат не един, не два записа в интернет пространството, то това е директно обвързвано с националната сигурност на страната, съобщи Борислав Гуцанов от левицата.

Председателят на парламентарната група (ПГ) на ГЕРБ-СДС Десислава Атанасова уточни, че постоянно са отстоявали, че би трябвало да има гласност и бистрота във връзка с вота на българските жители. Въпреки че опозицията предлага основаването на такава краткотрайна комисия, ние ще я подкрепим, съобщи тя.

В признатата стратегия за днешния и утрешния пленарен ден е включено първото четене на промени в Закона за ръководство на отпадъците и в Закона за поощряване на вложенията. След това депутатите ще продължат с второто четене на законопроекта за противопоставяне на корупцията.

Първа точка за на следващия ден е първото четене на законопроекти за изменение на Закона за българското поданството. След това Народното събрание ще прегледа на второ четене промени в Закона за ограниченията против изпирането на пари.

В дневния ред е и първото четене на измененията в Закона за ръководство на агрохранителната верига и в Закона за предучилищното и учебното обучение, както и на законопроекта за българския език.

 

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР