Парламентът ще обсъди на второ четене промени в Закона за

...
Парламентът ще обсъди на второ четене промени в Закона за
Коментари Харесай

Второ четене на промени в закона за извънредното положение

Парламентът ще разиска на второ четене промени в Закона за ограниченията и дейностите по време на изключителното състояние. Сред тях е предлагането да се удължи с шест месеца срокът на годност на изтичащите до 31 януари следващата година документи за идентичност, съобщи БНР.

На първо четене то беше признато единомислещо от народните представители. Досега този текст в закона се отнасяше за персоналните карти, които изтичат до 31 октомври тази година.

За периода на удължение на персоналните карти и паспорти са годни идентификационни документи за идентичност в Република България, а в чужбина в изискванията на взаимност. По искане на лицето нова персонална карта и паспорт могат да се издават и преди приключването на снадки период.

Със законопроекта се основава опция за българските жители, чиито паспорти и персонални карти са с удължена годност, да могат в изискванията на пандемия да напущат страната, която обитават и да се завърнат в България.

Предвижда се чужденец, който е влезнал на територията на страната по законоустановения ред, да може да напуща България в границите на снадки период на годност на документа за идентичност и при изискване, че му е обезпечен пренос за страната на крайната му дестинация.

В петъчния надзор ще вземат участие вицепремиерите Марияна Николова и Екатерина Захариева и четирима министри.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР