Парламентът се отказа да забрани пушенето на наргиле в закрити

...
Парламентът се отказа да забрани пушенето на наргиле в закрити
Коментари Харесай

Парламентът се отказа от забраната за пушене на наргиле на закрито

Парламентът се отхвърли да забрани пушенето на наргиле в закрити публични места.

Срещу възбраната, която мина на първо четене посредством ремонти в Закона за здравето, гласоподаваха 112 депутати, 16 бяха „ против” и 1 се въздържа.
На първо четене: Депутатите не разрешиха пушенето на наргиле на закрито Предложението е на групата на Обединените патриоти
Забрана на пушенето на наргиле на закрито беше препоръчана от НФСБ.

Депутатите отхвърлиха и предлагането районните здравни инспекции да реализират надзор по спазването на откритите забрани и ограничавания за тютюнопушене и пушене на наргиле.

Председателят на парламентарната група на ГЕРБ Даниела Дариткова изясни, че е изпратено питане до Европейската комисия за нуждата от нотифициране на тази възбрана и писмо за мнение до Министерството на стопанската система. Тя означи, че и двете институции смятат, че измененията в Закона за здравето следва да се нотифицират от Европейска комисия, другояче може да започва наказателна процедура против България.

Дариткова посочи още, че законопроектът е импортиран от народни представители, а това би трябвало да бъде политика на Министерството на здравеопазването, респективно на Министерския съвет, който да внесе подобен законопроект след публично разискване.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР