Парламентът създаде Временна анкетна комисия за спирането на БНР.Проектът на

...
Парламентът създаде Временна анкетна комисия за спирането на БНР.Проектът на
Коментари Харесай

Комисия разследва има ли политически натиск в БНР

Парламентът сътвори Временна анкетна комисия за прекъсването на БНР.

Проектът на решение бе препоръчан от ПГ на " Българска социалистическа партия за България ". " За " предлагането гласоподаваха 120 народни представители, " срещу " - 2 и " въздържали се " - 2, с което то бе признато. Комисията се основава за период от два месеца.
 

За ръководител на комисията бе определен Тома Биков. Нейни членове са Диана Саватева от ГЕРБ, Александър Симов и Иван Ченчев от Българска социалистическа партия, Йордан Цонев и Хамид Хамид от Движение за права и свободи, Красимир Богданов и Росен Живков от " Обединени патриоти " и Боряна Георгиева и Симеон Найденов от " Воля - Българските родолюбци ". До основаването на комисията се стигна със абсурда към свалянето от ефир на журналиста Силвия Великова и невиждано дългото прекъсване на ефирното лъчение на радиото на 13 септември т.г..

Заради прекъснатото лъчение регулаторите - Съветът за електронни медии и Комисията за контролиране на известията, към този момент направиха инспекции в държавното радио и откриха, че става дума за нарушаване от страна на управлението на медията.

Прокуратурата също откри нарушаване, защото не откри данни замлъкването на стратегия " Хоризонт " да е било резултат от нужна профилактика.
 
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР