Парламентът създаде Съвет по киберсигурността към Министерски съвет с приемането

...
Парламентът създаде Съвет по киберсигурността към Министерски съвет с приемането
Коментари Харесай

Депутатите одобриха създаване на Съвет по киберсигурност към правителството


Парламентът сътвори Съвет по киберсигурността към Министерски съвет с приемането на второ четене на текстовете от новия Закон по киберсигурност. Предвижда се киберсигурността да стане част от системата за отбрана на националната сигурност на България. Управлението и организацията на системата се реализира от Министерски съвет, а за подкрепяне на действия към държавното управление се основава Съвет за киберсигурност.

С новия закон се регламентира основаването на условия за създаване на система за предварителна защита и битка с хакерските атаки.
В закона са заложени ограничения против произшествия, които предизвикват огромни стопански вреди и подкопават доверието на потребителите. Въвеждат се условия за сигурност, на които операторите и снабдители на цифрови услуги би трябвало да дават отговор.

В претекстовете към законопроекта е записано, че той е направен в осъществяване на уговорките на България като страна членка на Европейския съюз да вкара в националното си законодателство разпореждания на инструкция по отношение на ограничения за високо общо равнище на сигурност на мрежите и осведомителните системи в съюза.
Източник: 3e-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР