Парламентът реши да възложи на министъра на труда и социалната

...
Парламентът реши да възложи на министъра на труда и социалната
Коментари Харесай

Парламентът възложи на социалния министър да информира за мерките за услуги за хора с увреждания

Парламентът реши да разпореди на министъра на труда и обществената политика Бисер Петков Бисер Петков е министър на труда и обществената политика. Роден е на 6... към профила да даде информация за подхванатите ограничения от страна на министерството за обезпечаване на резистентност на обществените услуги "Личен помощник ", "Социален помощник " и "Домашен асистент " след привършване на финансирането по Оперативна стратегия "Развитие на човешките запаси " 2014 -2020 година в период до 30 септември 2017 година.

Решението беше гласувано след разисквания по питането на народните представители Михаил Христов, Антон Кутев и Георги Гьоков към министъра за политиките за решение на проблемите на хората с увреждания и съответните дейности, свързани с тях.

Бисер Петков би трябвало да даде информация и за подхванатите дейности от страна на Министерството на труда и обществената политика за вземане предвид на обществената оценка на хората с увреждания с отчитане на техните самостоятелни потребности. Срокът за тази информация е още веднъж 30 септември 2017 година.

Министърът би трябвало да показа и идея за реформиране на системата за експертизата на работоспособността до 31 октомври, написа Българска телеграфна агенция.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР