Парламентът ратифицира Спогодбата между Република България и Кралство Нидерландия за

...
Парламентът ратифицира Спогодбата между Република България и Кралство Нидерландия за
Коментари Харесай

НС ратифицира нова спогодба с Нидерландия за избягване на двойното данъчно облагане

Парламентът ратифицира Спогодбата сред Република България и Кралство Нидерландия за отбягване на двойното данъчно облагане с налози на приходите и попречване на отклонението и заобикалянето на данъчно облагане, подписана на 14 септември 2020 година в София.

Към сегашния миг сред България и Нидерландия има настояща конвенция за отбягване на двойното данъчно облагане, подписана в София на 6 юли 1990 година, само че интензивните стопански връзки и засиленото придвижване на услуги, хора и капитали сред двете страни изискват актуализиране на правната база, показват от бюджетната комисия в Народното събрание.

При договаряне на наредбите на новата конвенция са взети поради настоящите стандарти и концепции в региона на интернационалното данъчно облагане. Част от разпоредбите за ограничение заобикалянето на данъчното облагане са свързани с промени в Модела на спогодбите за отбягване на двойното данъчно облагане на Организацията за икономическо съдействие и развиване /ОИСР/. При осъществяване на договарянията сред България и Нидерландия са контрактувани разпореждания, които основават специфични правила против заобикалянето на заплащането на налози в избрани обстановки.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР