Парламентът ратифицира Международния договор (LOA) BU-B-UCH Радио-комуникационно оборудване, подписан от

...
Парламентът ратифицира Международния договор (LOA) BU-B-UCH Радио-комуникационно оборудване, подписан от
Коментари Харесай

Парламентът ратифицира договор за придобиване на радио-комуникационно оборудване за Българската армия


Парламентът ратифицира Международния контракт (LOA) BU-B-UCH „ Радио-комуникационно съоръжение ”, подписан от българска страна на 28 февруари 2022 година За българската страна договорът ще влезе в действие от деня на известяван на Съединени американски щати за осъществяването на българските процедури по влизането му в действие.

Договорът планува придобиване на радио-комуникационно съоръжение за рационализация на танкове Т-72 от състава на Сухопътните войски, за бронираните и командно-щабни коли на силите за специфични интервенции и колите на Морския специфичен разследващ отряд от състава на Военноморските сили на Република България на обща стойност 17 221 512 американски $ без Данък добавена стойност и други свързани с това такси. Дължимата по Договора сума би трябвало да бъде заплатена според посочения в него финансов проект: възнаграждение на начален задатък след влизането в действие на същия за Република България и постоянни тримесечни вноски. Общата сума по контракта би трябвало да бъде заплатена преди привършване на главните доставки по него.

Плащането по контракта ще се извърши след привършване на нашите национални процедури по влизане в действие на контракта според разпоредбите на Програмата за задгранични военни продажби на Съединени американски щати с банков превод по посочения в контракта график. С следваща преписка сред Министерството на защитата и американската страна ще бъдат конкретизирани нужните спомагателни банкови реквизити за осъществяване на заплащането.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР