Парламентът прие решение държавните органи да не извършват следните действия

...
Парламентът прие решение държавните органи да не извършват следните действия
Коментари Харесай

Сложиха мораториум върху търговия с имотите на държавната Марица

Парламентът одобри решение държавните органи да не правят следните дейности без решение на Народно събрание по предложение на Министерството на енергетиката: разпределителни покупко-продажби с недвижимо имущество, благосъстоятелност на “Мини Марица - изток ” ЕАД. Предложението на “Възраждане ” беше за мораториум, само че от ГЕРБ-СДС го трансформираха на решение поради опасения, че Конституционния съд може да дефинира мораториума като противоконституционен, прецизира Българска национална телевизия. 

В претекстовете се показва, че би трябвало да се резервира целостта на терените, благосъстоятелност на “Мини Марица - изток ”. Дали да е мораториум или решение на Народното събрание - опълчи “Възраждане ” против ГЕРБ-СДС и ПП-ДБ.

Красимир Вълчев - ГЕРБ-СДС: " Защо се постанова да преглеждаме мораториум, тъй като имаше предпочитание от служебния министър Росен Христов за терените. Той договорил разпределението на терените в кабинета си, си призна, че е направил закононарушение. Сега ще запазим района като енергиен и промишлен център. Апетитното в тези терени е, че те имат съгласуваност. "

Искрен Митев от групата на ПП-ДБ сподели:

" Президентът Румен Радев е почнал да заплаща за кметове с избрани земи за локалните избори, към които се стреми. Имаме добър претекст да попречим на Радев да си купува въздействие. "

Цвета Рангелова - " Възраждане " съобщи: Разпарчетосването на служебния енергиен министър предизвика сътрудниците да търсим решение на казуса, който визира 100 000 индивида, работещи и техните фамилии. "

Рамадан Аталай - Движение за права и свободи добави: " Предложените редакции допълват всичко това, което има в решението. Винаги съм бил срещу мораториумите. Решенията ще бъдат спомагателния надзор върху изпълнителната власт при взимането на разпоредителни решения за Маришкия басейн. "

Радослав Рибарски - ПП-ДБ: " Не съм взел участие в никакви фотоволтаици. Заявявам, че единственият интерес е да се запазят тези терени. Трябва да се изготви цялостна тактика. "
Българска социалистическа партия обявиха, че би трябвало да се реши дали ще продължи с мораториуми да се ръководи българската енергетика.

Драгомир Стойнев - Българска социалистическа партия: " Ние на това министерство му споделяме всичко: заран, обед и вечер какво да вършат. Имаме разделяне на управляващите. Има задоволително решения на Народно събрание, които подсигуряват естественото действие на " Мини Марица - изток ". Факт е, че неналичието на енергийна тактика лимитира работата на държавното управление. "

Решението беше признато с 196 гласа “за ” от ГЕРБ-СДС, ПП-ДБ, “Възраждане ”, Движение за права и свободи, Българска социалистическа партия и самостоятелния. Против бяха Има Такъв Народ и един народен представител от ПП-ДБ.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР