Парламентът прие предложението за оказване на хуманитарна помощ на Украйна.

...
Парламентът прие предложението за оказване на хуманитарна помощ на Украйна.
Коментари Харесай

Парламентът прие предложението за оказване на хуманитарна помощ на Украйна

Парламентът одобри предлагането за оказване на филантропична помощ на Украйна. То бе отправено от ръководителя на бюджетната комисия Любомир Каримански. Предложението беше импортирано изненадващо при разискването на плана за Държавния бюджет и беше признато с цялостно единогласие от Народното събрание, оповестява Българска национална телевизия.

Каримански посочи, че нужните за задачата средства ще се набират от икономиите на бюджетните организации.

От " Възраждане " обявиха, че ще поддържат предлагането. Лидерът на партията попита какъв брой бързо могат да се набират средствата при потребност и дали и с тях може да се помогне и на бежанци от Украйна.

Имаме ли гаранция за задействане на прелиминарен обезщетителен механизъм и в случай че се наложи тези средства да бъдат заделени предплатено и да посрещнат потребностите на идващи наши сънародници от Украйна, и да помогнем на нашите сънародници след края на военните дейности, сподели Костадин Костадинов- ръководител на " Възраждане ".

Председателят на бюджетната комисия увери, че при потребност до 30 дни могат да се наберат средства.

Що се отнася дали можем да реагираме незабавно, считам, че можем до един месец да намерим икономии и в случай че спадне темпът на Ковид и от там можем да осъществяваме икономии, сподели Любомир Каримански- ръководител на бюджетната комисия.

От ГЕРБ оповестиха, че също ще поддържат предлагането, само че желаеха гаранции за надзор на харчовете от страна на държавното управление.

Нашата ПГ има желание да поддържа едни подобен текст, само че да сме наясно, че опонира на разпоредбите за внасяне на текст на второ четене. Съзнаваме сериозността на обстановката. Считаме, че България би трябвало да направи всички старания за опазване живота и здравето и евакуацията на български жители и жители с българско съзнание, които се намират в Украйна, сподели Десислава Атанасова, ръководител на ПГ на ГЕРБ- Съюз на демократичните сили.

Предстои предлагането да бъде гласувано в зала.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР