Парламентът прие оставката на Сотир Цацаров като председател на КПКОНПИ.

...
Парламентът прие оставката на Сотир Цацаров като председател на КПКОНПИ.
Коментари Харесай

Парламентът прие оставката на Сотир Цацаров след скандали между депутатите

Парламентът одобри оставката на Сотир Цацаров като ръководител на КПКОНПИ. Депутатите гласоподаваха със 197 гласа „ за” мандатът на ръководителя на Антикорупционната комисия да бъде преустановен от 1 март 2022 година

193 народни представители в залата поддържаха оставката на Цацаров, а други четирима, взели участие в съвещанието онлайн, гласоподаваха „ за”.

Искането за разглеждането и гласуването на оставката на ръководителя на антикорупционната комисия като точка в дневния ред на Народното събрание беше направено от „ Има подобен народ”

Дебатът за оставката на Цацаров бе придружен със разногласия сред ръководещи и съпротива за битката с корупцията в България. ГЕРБ-СДС настояха, че би трябвало да се отдаде регистрира свършеното от ръководителя на КПКОНПИ, който е бил и основен прокурор. Според "БСП за България " оставката на Цацаров е била предизвестена още с избора му на поста. От "Продължаваме Промяната " разясниха, че оставката на Цацаров е добър образец и основният прокурор Иван Гешев да се отдръпна от своя пост.

Цацаров разгласи, че се отдръпва по свое предпочитание от КПКОНПИ при започване на януари. Ден след неговото решение бе обявено, че ДАНС е лишила достъпа му до класифицирана информация.

Пред антикорупционната комисия преди седмица Цацаров разяснява, че точно оставката му е станала мотив ДАНС да отнеме позволява му, а не противоположното. Той уточни, че са му пристигнали допълнително политическите извършения върху неговото име.

Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР