Парламентът прие оставката на Делян Добрев като народен представител. За

...
Парламентът прие оставката на Делян Добрев като народен представител. За
Коментари Харесай

Историята не се повтори, приеха оставката на Делян Добрев

Парламентът одобри оставката на Делян Добрев като депутат. " За " оставката на Добрев гласоподаваха 96 народни представители, " срещу " - 7 и " въздържали се " - 3-ма, с което предлагането бе признато.
Във вторник стана ясно, че Делян Добрев е взел това решение след диалог с ръководителя на ГЕРБ и министър-председател на България Бойко Борисов.
През последните дни в медийни изявления беше посочено, че майката на Делян Добрев и негови близки са си купили жилища на цени доста по-ниски от пазарните .
" С следващата подправена вест чашата на търпението ми преля, не желая повече името ми и това на ГЕРБ да бъдат петнени “, разяснява Добрев.
Той аргументира оставката и като " знак на взаимност със своите сътрудници, които съблюдаваха моралния стандарт на ГЕРБ и напуснаха постовете си единствено поради подозрения ".
Делян Добрев излезе на политическата сцена през 2012 година, когато стана министър на стопанската система, енергетиката и туризма, заменяйки на поста Трайчо Трайков след държавна аудиенция в Катар. Добрев в началото декларира, че ще подаде и своята оставка като член на екипа на министъра. По-късно приема да поеме министерския пост на мястото на Трайков.
Той е обвинен за длъжностно закононарушение по плана АЕЦ " Белене ". Депутатът от ГЕРБ е упрекнат за нанасяне на вреда от 4,5 млн. лв.. Причината е, че откакто държавното управление на Борисов е спряло плана " Белене ", съгласно обвиняването той не е разпоредил да спрат заплащанията към работещата по него компания " Парсънс ".
Самият Добрев твърди, че е прекратил " далаверата Белене ". Той е безапелационен, че няма нищо общо с това обвиняване, а някой се опитвал да го " пришие " към останалите обвинени.
През 2017 година Добрев подава оставка от всички заемани от него постове след разразил се скандал, придобил известност с името „ кумгейт “, за който е упрекнат от депутатката Елена Йончева, че е кадрувал по роднинска линия в община Хасково
Тогава парламентарната група на ръководещите застана зад него, а оставката му бе отхвърлена от парламентарното болшинство.
След това Конституционният съд излезе с решение, че народните представители не могат да гласоподават срещу волята на сътрудника си, само че в това време самият Добрев отдръпна своята оставка от деловодството и остана народен представител.
Оставката на Делян Добрев е третата в ГЕРБ единствено за ден, откакто поради медийни изявления с поста си се раздели заместник-областният шеф на София Томи Николов, а кметът на Созопол Панайот Рейзи напусна партийната конструкция.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР