Парламентът прие на второ четене промени в Закона за публичното

...
Парламентът прие на второ четене промени в Закона за публичното
Коментари Харесай

Парламентът прие на второ четене промени в Закона за публичното предлагане на ценни книжа

Парламентът одобри на второ четене промени в Закона за общественото предложение на скъпи бумаги, импортирани от Делян Добрев Делян Александров Добрев е роден в град Хасково. Той приключва висшето си... към профила и Данаил Кирилов от ГЕРБ.

В уредбата на общественото предложение на скъпи бумаги и допускането им до търговия на контролиран пазар се трансформира дефиницията за обществено предложение на скъпи бумаги, като се усилва броят на лицата от 100 на 150.

Въвежда се ново изключение от задължението за издание на проспект за излъчвания скъпи бумаги, чиято обща стойност в границите на Европейски Съюз е по-малка от левовата равноценност на 1 000 000 евро, като прагът се пресмята за интервал от 12 месеца.

Намалява се срокът за разглеждане и изговаряне на КФН по заявки за потвърждаване на проспекти на емитенти, които нямат скъпи бумаги, позволени до търговия на контролиран пазар, и не са предложили обществено скъпи бумаги. По този метод се улеснява достъпът на сдруженията до контролиран пазар, съгласно вносителите.

Въвеждат се няколко промени, свързани с Фонда за компенсиране на вложителите. В управителния му съвет ще се включи и един представител на асоциацията на ръководещите сдружения. Целта е да се обезпечи посланичество в ръководството на фонда на всички лица, които са задължени да вършат вноски в него.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР