Парламентът прие на първо четене промените в Закона за задължителното

...
Парламентът прие на първо четене промените в Закона за задължителното
Коментари Харесай

Законът за медиите на ДПС мина през първата цедка

Парламентът одобри на първо четене измененията в Закона за наложителното складиране на печатни и други творби, съобщи БГНЕС. Вносители на измененията са депутатите Делян Пеевски, Йордан Цонев, Хамид Хамид и Велислава Кръстева от парламентарната група на Движение за права и свободи, а точката бе вкарана като спомагателна в днешното пленарно съвещание.

Законопроектът планува въвеждане на условие за наложително откриване на информация от доставчиците на медийни услуги за техния автентичен притежател, както и за метода на финансиране. Вносителите се надяват с тези ограничения да доведат до бистрота на медийния пазар, както до осведоменост на обществото по отношение на публицистичната политика на медиите. Законопроектът планува още условие за наложително откриване на информация, идентифицираща лицата, разпространяващи или продаващи печатни зидания и на броя на употребяваните от тях крайни точки на продажба.

На измененията се опълчиха от " Българска социалистическа партия за България ". " Няма никакво подозрение, че в България, един от главните проблеми на демокрацията е смесването на политиката и бизнеса. Смесване, което за България неведнъж е в неприемливи размери. За последните 20 години ние сме извървели път в посока на изсветляване, само че той е извънредно непълен. Ако има нещо, което жителите на България недвусмислено формулират като проблем на системата, това е точно смесването на политиката и бизнеса ", уточни националният представител Антон Кутев.

Според него в България има съответни персони, които са се трансформирали в знак на това разбъркване. " Това има съображение. Няма по какъв начин да убедя българските жители и моите гласоподаватели, че господин Пеевски не е знак на смесването на бизнес и политика ", добави Кутев. Депутатът уточни още, че няма да поддържа законопроекта и даже го дефинира като " последваща крачка в разграждането на държавността ".
Източник: inews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР