Парламентът прие на първо четене промени в Закона за концесиите,

...
Парламентът прие на първо четене промени в Закона за концесиите,
Коментари Харесай

НС прие на първо четене промени в Закона за концесиите, свързани с морските плажове

Парламентът одобри на първо четене промени в Закона за концесиите, свързани с морските плажове, заяви „ Фокус”.

С предлаганите промени се цели основаването на специфична цялостна уредба на концесиите за услуга с обект морски плаж.

Съгласно текстовете министърът на туризма прави подготвителните дейности за възлагане на концесии за плажове.

Приетите текстове регламентират, че министърът на туризма ще може да внася в Министерския съвет оферти за възлагане на концесии за морските плажове.
Извънредна инспекция на плажа Каваци след сигнал за скъпи чадъри Очакваме вашите въпроси и мнения в предаването "Тази заран "
С измененията също по този начин министърът ще може да провежда процедурите за установяване на концесионер, да подписва концесионните контракти, да организира процедури за отдаване чартърен на морски плажове, да подписва наемните контракти и да провежда контрола по осъществяване на отговорностите по подписаните концесионни контракти и договорите за наем.

От парламентарната естрада Николина Ангелкова съобщи, че държавното управление се е обединило с туристическия бранш, с цел да бъде иницииран изчерпателен спор за концепцията за изцяло развиване на българското Черноморие, а освен да се работи " на парче ".

Промените са импортирани от Министерски съвет и за тях гласоподаваха 116 народни представители, „ срещу “ 1 и „ въздържали се “ - 30.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР