Парламентът прие единодушно на първо четене със 139 гласа "за"

...
Парламентът прие единодушно на първо четене със 139 гласа "за"
Коментари Харесай

Депутатите приеха единодушно на първо четене промени в Закона за лечебните заведения

Парламентът одобри единомислещо на първо четене със 139 гласа "за " промени в Закона за лечебните заведения. Законопроектът е импортиран от депутати от левицата.

Измененията плануват дотация от Министерството на здравеопазването към този момент да могат да получават и незабавните центрове, центровете за трансфузионна хематология, лечебните заведения за стационарна психиатрична помощ, домовете за медико-социални грижи, в които се реализират здравно наблюдаване и характерни грижи за деца, центровете за деца с увреждания и хронични болести, както и лечебните заведения към Министерския съвет, Министерството на защитата, Министерството на вътрешните работи, Министерството на правораздаването и Министерството на превоза, осведомителните технологии и известията.

Целта е да се реализира равнопоставеност сред лечебните заведения и сред пациентите, изясни Анелия Клисарова от "БСП за България ", която е от вносителите на законопроекта. Колегата й Георги Михайлов уточни, че смяната ще даде опция в тези лечебни заведения да се правят съвременни животоспасяващи форми на лекуване.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР