Парламентът отложи гласуването на процедурни правила за избор на нов

...
Парламентът отложи гласуването на процедурни правила за избор на нов
Коментари Харесай

Депутатите отложиха избора на нов шеф на БНБ

Парламентът отсрочи гласуването на процедурни правила за избор на нов шеф на Българска народна банка, които от " ИТН ", Движение за права и свободи и част от " Изправи се БГ! Ние идваме ". Точката бе част от дневния ред на депутатите за тази седмица, само че отпадна след оферти на Българска социалистическа партия и „ Демократична България “.

Мандатът на настоящия шеф на Българска народна банка Димитър Радев изтече на 15 юли, само че той ще заема поста до избор на нов началник.

„ Избирането на управлението на подобен орган допуска ръководещо болшинство, устойчиво ръководство, успокоение за избора. Докато не формираме държавно управление не е редно, има и други органи, регулаторни, и други, на които са им изтекли периодите, това управлението на банката може да си извършва функционалностите до момента в който ние не си свършим нашата работа “, сподели Румен Гечев от Българска социалистическа партия.

Сходна беше позицията и на „ Демократична България “. „ Ние не можем тук да се разберем да изберем държавно управление, а почнахме да кадруваме в държавните органи. Така че като изберем държавно управление, дано тогава да влезе тая точка в дневният ред “, сподели съпредседателят на обединяването Атанас Атанасов.

Против отлагането на приемането на процедурните правила гласоподаваха единствено от „ ИТН “. За евентуален правоприемник на Димитър Радев бе обсъждан ръководителят на бюджетната комисия в Народното събрание Любомир Каримански от Има Такъв Народ. Именно той инициира започването на процедурата.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР