Парламентът отхвърли ветото на президента върху промените в Закона за

...
Парламентът отхвърли ветото на президента върху промените в Закона за
Коментари Харесай

МРЪСНА КОАЛИЦИЯ: ПатрЕОти, ДПС и ГЕРБ в един отбор бутнаха ветото на президента!

Парламентът отхвърли ветото на президента върху измененията в Закона за запазване на околната среда. 138 поддържаха повторното приемане на измененията и отхвърлиха ветото на президента. 78 бяха срещу ицмененията, а двама се въздържаха Гласовете "за " закона и "против " ветото бяха от ГЕРБ, "Обединени патриоти " и Движение за права и свободи.

Така единствено няколко дни след започване на новия политически сезон още веднъж бяха вдигнати завесите и на сцената се разкри мръсната колаборация сред т.н патриоти и представители на Движението за права и свободи. Все по-невъзможно става за Каракачанов и Симеонов да крият отборната игра и гнусните схеми с сякаш най-големите си съперници на политическата сцена.

Промените плануват отпадане на втората инстанция при обжалване на оценките за влияние върху околната среда (ОВОС).

Движение за права и свободи разгласи по-рано през днешния ден, че ще поддържа измененията в Закон за опазване на околната среда и ще отхвърли ветото на президента. Това съобщи депутатът от придвижването Ерджан Ебатин. Така придвижването оказа помощ на ръководещите да преодолеят ветото, защото за това са нужни 121 гласа. ГЕРБ и "Обединени патриоти " имат 122 мандата и са на ръба.

По време на дебатите депутатът от Българска социалистическа партия напомни, че ръководещите приказват за промяна на правосъдната власт. Според него обаче този закон е противопоказен на успеваемостта на правосъдната власт. Неговият съпартиец Крум Зарков съобщи, че решението е корист с права и не може да бъде анулация на правата.

Лидерът на Българска социалистическа партия Корнелия Нинова съобщи, че в случай че ветото на президента бъде преодоляно, то социалисите ще внесат закона в Конституционния съд

Източник: bnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР