Парламентът отхвърли искането в 3-дневен срок да бъде прекратена дерогацията

...
Парламентът отхвърли искането в 3-дневен срок да бъде прекратена дерогацията
Коментари Харесай

Парламентът отхвърли искането в тридневен срок да бъде прекратена дерогацията за руския петрол

Парламентът отхвърли настояването в 3-дневен период да бъде прекъсната дерогацията за импорт и преправка на съветски нефт. " За " гласоподаваха 94-ма депутати от ГЕРБ-СДС и Движение за права и свободи, а 55 гласа " срещу " пристигнаха от " Възраждане " и Българска социалистическа партия, като от ПП-ДБ се въздържаха, а Има Такъв Народ не участваха в гласуването.

" Разликата сред прекъсване на рафинерията на 1-ви януари и 1-ви март са спомагателни сред 50 и 100 млн. лв. доход за българската страна. Аз персонално нямам доверие, че при вашето предложение - след три дни да прекъсне тази дерогация - ние няма да имаме голям проблем с цените на горивата в България ", уточни Кирил Петков от ПП-ДБ.

След гласуването Хамид Хамид от Движение за права и свободи съобщи:

" Вече и уличните кучета в Брюксел знаят, че България е " троянския кон " на " Лукойл ". Вината е на тези двама министри, колкото е допустимо по-дълго време да бъде продължен периода на дерогация. Затова, господин Петков, ваша е отговорността да поискате оставката на тези двама министри. Движение за права и свободи изясни поддръжката си към държавното управление, когато то се сформираше, мисля, че тогава бяхме безапелационни и ясни, че даваме късмет на едно парламентарно болшинство, което да направи избрани промени в Конституцията. Оттам нататък сме декларирали, че в това държавно управление поддържаме единствено Мария Габриел. Точка! ".

Веднага по-късно депутатите от ГЕРБ-СДС и Движение за права и свободи напуснаха пленарната зала.

Това към момента не разрешава да бъде гласуван вота на съмнение за неуспех на държавното управление в бранша " Сигурност ".
Източник: inews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР