Парламентът одобри Ратификация на Гаранционното споразумение между ЕИБ и ББР

...
Парламентът одобри Ратификация на Гаранционното споразумение между ЕИБ и ББР
Коментари Харесай

Парламентът ратифицира гаранционно споразумение между ЕИБ и ББР за заем от 175 млн. евро

Парламентът утвърди Ратификация на Гаранционното съглашение сред Европейска инвестиционна банка и ББР за заем, провиснал към банката за развиване, за дребните и междинни предприятия на стойност 175 млн. евро.

Подкрепата пристигна от ГЕРБ, Движение за права и свободи, ПП-ДБ и Има Такъв Народ, “Възраждане ” бяха “против ”

Отпуснатото финансиране ще помогне за възстановяване на достъпа до финансов запас на дребния и междинния бизнес, поощряване на заетостта и ускорение на зеления преход в България.

Хората на Костадинов обаче заподозряха в това решение опит отпуснатите средства да облагодетелстват компаниите на Движение за права и свободи и Делян Пеевски.

“Г-н Пеевски няма общо с ББР, не е взимал заем, лица, свързани с него, не са взимали, нищо не дължи на банката. Нито пък е бил част от управителния съвет или органи към ББР.

Предписват се неща, които не са истина, такива данни няма и може да се потвърди с документи, един час слушаме погрешни неща ”, ядосано отвърна зам.-председателят на ПГ на Движение за права и свободи Йордан Цонев.

“Това, което се прави, е за ликвидиране на време от значимите неща като гледане на бюджета ”, допусна Александър Иванов от ГЕРБ.

 

24chasa.bg

Източник: bunt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР