Парламентът одобри проект на решение във връзка с френското предложение

...
Парламентът одобри проект на решение във връзка с френското предложение
Коментари Харесай

Парламентът даде зелена светлина на френското предложение за РСМ

Парламентът утвърди план на решение по отношение на френското предложение за Република Северна Македония (РСМ). 

Със 170 гласа " За ", 37 – „ срещу “ и 21 – „ въздържал “ се народните представители одобриха предлагането на „ Демократична България “. То гласи, че 47-ият парламент разпорежда на държавното управление да утвърди предлагането на френското председателство на Европейски Съюз за повдигане на ветото за старт на договаряния за еврочленство над Северна Македония. В документа обаче се слага експлицитното условие то да бъде прецизирано и усъвършенствано в отбрана на българския народен интерес.

Решението бе посрещнато с овации в залата.

Проектите на решение на Движение за права и свободи и ГЕРБ бяха отхвърлени.

Предложението на Движение за права и свободи беше импортирано след гласуването на вота на съмнение към държавното управление на Кирил Петков. В него се показва, че Народното събрание утвърждава оферти от френското председателство план на Преговорна рамка за участие в Европейски Съюз на Република Северна Македония (РСМ) и Албания и задължава Министерския съвет неотложно да предприеме всички нужни дейности в осъществяване на решението на Народното събрание.

Предложението на ГЕРБ-СДС планува предприемане на дейности от Министерския съвет за утвърждение на плана на Преговорната рамка и плана на Заключение на Съвета на Европейски Съюз за европейската интеграция на РСМ.

„ Ще приказвам аз, виждате мен, само че ще чувате думите на господин Слави Трифонов. Току-що Политическа партия, ГЕРБ, Демократична България и Движение за права и свободи одобриха френското предложение за Северна Македония. И какво стана в този момент, имаме нова коалиция! Това е напряко сюреалистично. Буквално до през вчерашния ден за Политическа партия Кирил Петков, за Демократична България Христо Иванов да поддържат връзка с ГЕРБ и Движение за права и свободи беше невъзмогно и моделът ГЕРБ и Съюз на демократичните сили трябваше да бъде изчистен от лицето на политическия живот на България, а през днешния ден Кирил Петков, Христо Иванов, Делян Пеевски и Бойко Борисов са прегърнати, прегърнати са дружно за България, с цел да махнат ветото над Северна Македония, тъй като по този начин е поискала Франция. И българите в Македония, и фактът, че не признаваме по този начин наречения македонски език и езикът на омразата измежду македонците, това не е значимо. Важното е да сме по-тихи от водата, по-ниски от тревата, с цел да не разсърдим Великите сили! Както постоянно „ майната им “ на достолепието и на националното самочувствие. Такъв е животът. В такива комплицирани времена живеем. Явно всеки би трябвало да взема решение самичък за себе си. Аз моето решение го взех и през днешния ден стана ясно за какво “, това съобщи ръководителят на ПГ на „ ИТН “ Тошко Йорданов, цитирайки водачът на партията Слави Трифонов в пояснение на негативния си избор.

По-рано „ Възраждане “ предложи точка 1 от дневния ред да отпадне, тъй като няма смяна в политическата конюнктура в районен съд Македония.

„ РСМ не се е реформирала. В сегашния си тип този парламент морално е банкрутирал и не може да вземе решения по такива фундаментални въпроси за десетилетия напред “, съобщи Ангел Георгиев. Според него не е държавнически оферти импортирани в 12 без 10 секунди да бъдат обсъждани с такава лекост.

„ Не може нещо толкоз значимо да бъде обсъждано за половин час, да бъде входирано през вчерашния ден и да се гласоподава през днешния ден “, безапелационен бе Георгиев.

Неговото предложение беше отхвърлено с гласовете на 188 депутати. То бе подкрепено от едвам 12 народни представители.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР