Парламентът обсъжда по тъмно на второ четене точки от държавния

...
Парламентът обсъжда по тъмно на второ четене точки от държавния
Коментари Харесай

Неудържим смях в НС: депутатите по грешка дадоха пари на музейните работници

Парламентът разисква по мрачно на второ четене точки от държавния бюджет за 2022, а вицепремиерите Асен Василев и Калина Константинова се забавляват в залата.

Под радостни възгласи националното посланичество отхвърли концепцията за енергийни помощи, само че съумя да сътвори куриоз като непланирано утвърди 12 млн. лева спомагателни за просвета. Одобрените дефинитивно текстове се разминават с предлагането на Асен Василев.  Според признатите разпореждания държавните културни институции в региона на културното и аудиовизуалното завещание, музеите и художествените галерии с районен темперамент ще получат финансова поддръжка посредством нараствания с до 50 на 100 от стойностните индикатори на стандартите за тяхното финансиране, в това число за възнагражденията на личния състав.

Парламентът утвърди финансовата рамка на държавния бюджет за 2022 година със 133 гласа „ за “, 96 – „ срещу “ и един „ въздържал се “. В зала рамката подкрепиха  депутатите от ръководещото болшинство, „ Против “ бяха депутатите от ГЕРБ-СДС, Движение за права и свободи и „ Възраждане “.

Рамката планува доходи в размер над 57,2 милиарда лв. и разноски от над 63,1 милиарда лв.. Заложеният недостиг е в размер на 4,1 на 100 от Брутният вътрешен продукт.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР