Парламентът обсъжда като извънредна точка от дневния ред решение Български

...
Парламентът обсъжда като извънредна точка от дневния ред решение Български
Коментари Харесай

Кавга за еврозоната и енергетиката: Асен Василев бил „министърът с най-дълбоко гърло“, според ИТН

Парламентът разисква като изключителна точка от дневния ред решение Български енергиен холдинг (БЕХ) да не разпределя дял от облагата си за 2023 година Разпределението е по самодейност на финансовия министър Асен Василев, който трябваше да употребява парите за запълване на други дупки. С Решение на Министерски съвет от 27 март 2024 година са планувани поредност от финансови интервенции, свързани с държавната енергетика, една от които задължава „ БЕХ “ ЕАД още веднъж да разпредели дял от облагата за 2023 година В изгода на бюджета в размер на 425 млн. лева

Подобно деяние ще има извънредно отрицателно въздействие върху финансовата сигурност на бранша и ще сложи под риск неговото обикновено действие. Това ще направи невероятно осъществяването на вложения и рационализация в бранша, както и реализирането на нови инфраструктурни планове. Тази тревожна наклонност на изземване на 100 % от дивидента на БЕХ в продължение на няколко години е намерила отражение в отчета на Международния валутен фонд, който дефинира тази процедура като порочна, се споделя в претекстовете на депутатите.

Дебатът в Народното събрание от подобен всъщност гладко се разводни в посока еврозоната, качествата на финансовия министър, Турски поток, комунизма и купоните и опашките за кашкавал, а Асен Василев внезапно се появи в залата, макар че през днешния ден беше оповестил, че отсъства.

„ 4 милиарда е по-ниското осъществяване, събираемостта на проходите. Това е резултатът на господин Асен Василев. Няма различен човек, който да е направил повече против еврозоната от господин Асен Василев “, съобщи Вълчев “, съобщи депутатът от ГЕРБ-СДС Красимир Вълчев.

„ Г-н Вълчев, не използвайте толкоз постоянно името ми! Ще го измърсите! “, отвърна финансовия министър в оставка.

„ Това е финансовият министър с най-дълбоко гърло “, отвърна Тошко Йорданов от „ ИТН “, уточнявайки, че има поради, че в гърлото на Асен Василев са потънали 5 милиарда лева

 
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР