Парламентът не допусна провеждането на референдума на Възраждане с въпрос

...
Парламентът не допусна провеждането на референдума на Възраждане с въпрос
Коментари Харесай

Народното събрание не допусна провеждането на референдума на Възраждане за еврото

Парламентът не позволи провеждането на референдума на " Възраждане " с въпрос " Съгласни ли сте българският лев да бъде единствена публична валута в България до 2043 година ", оповестява Българска национална телевизия.

Преди това настояването не беше признато на правна комисия. Сред претекстовете са, че настояването опонира на Закона за референдумите и че с присъединението ни към Евросъюза сме приели влизането в еврозоната.

От " Възраждане " считат, че държанието на парламентарните групи е недемократично.

" Радвам се, че ще има ротация - да има различен ръководител на правна комисия. Не ви ли е позор този парцал да ми го оферирате тук да го гласуваме. И да излизате и да говорите кое било законосъобразно. Г-жо Рангелова, за какво не кажете, че всички приказват, че въпросът е незаконосъобразен, само че нито една от тези демократически партии няма да сезира Конституционния съд. Нито от ГЕРБ, нито от ПП-ДБ, ще го сезираме ние ", съобщи Петър Петров от " Възраждане ".

" Това не е народна власт, това е тоталитаризъм и това е една крачка преди да тръгнат камионетките. Това е както министър председателят излиза и афишира една партия за фашистка и че би трябвало да бъде неразрешена и праща Икономическа полиция. Следващата стъпка е да стартира да товари опозицията в камионетки ", добави Цончо Ганев от " Възраждане ".

" Има събрани такива подписи, те са годни щом са тествани и по тази причина през днешния ден този проблем се слага за решение от Народното събрание ", добави Бранимир Балачев, ГЕРБ-СДС.

" Аз персонално и сътрудниците от " ИТН " сме уверени, че колкото по-скоро влезем в еврозоната е добре за България. Като уверени демократи считаме, че ограничението на българите да изразят мнение на референдуми е доста неприятна процедура ", сподели още Гроздан Караджов, Има Такъв Народ.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР