Парламентът на Южна Корея прие законопроект за прекратяване на ,

...
Парламентът на Южна Корея прие законопроект за прекратяване на ,
Коментари Харесай

Южна Корея забрани консумацията на кучешко месо

Парламентът на Южна Корея одобри законопроект за преустановяване на, оповестява " Ройтерс ".

Този ход ще забрани спорната вековна процедура на фона на възходящата поддръжка за хуманно отношение към животните.

Консумацията на кучешко месо в миналото се е считало за метод за възстановяване на издръжливостта през влажното корейско лято. Тя обаче се трансформира в необичайност - в този момент такова месо ядат най-вече някои по-възрастни хора - защото от ден на ден корейци смятатгледат на кучетата като на домашни любимци и поради възходящите рецензии за умъртвяването на животните.

Активистите настояват, че множеството кучета биват убивани с ток или посредством обесване, когато са заклани за месо, макар че животновъдите и търговците твърдят, че има прогрес във връзка с хуманното отношение при умъртвяването.
 Южнокорейски фермери се сбиха с полицията на митинг за кучешкото месо
Южнокорейски фермери се сбиха с полицията на митинг за кучешкото месо

Около 200 южнокорейски фермери на кучета стачкуваха пред президентството в Сеул

Подкрепата за възбраната се ускори при президента Юн Сук-йол, фен на животните, който осинови шест кучета и осем котки с първата дама Ким Кеон-хи - също изявен критик на потреблението на кучешко месо.

Предложен от ръководещата партия, законопроектът беше признат с преобладаващо болшинство от 208 гласа " за " и двама въздържали се в еднокамарния парламент, откакто двупартийната комисия по земеделие го утвърди през вчерашния ден.

Законът ще влезе в действие след тригодишен гратисен интервал. Нарушенията ще се санкционират с до три години затвор или 30 милиона вона (22 800 долара) санкция.

" Законопроектът ще постави завършек на развъждането и убиването на кучета за човешка консумация ", съобщи Борами Сео от Humane Society International Korea - организация за отбрана на животните.
 Южна Корея не разрешава потреблението на кучешко месо
Южна Корея не разрешава потреблението на кучешко месо

Едва 8% от корейците са яли такова месо през последната година

В изследване на основан в Сеул мозъчен концерн над 94% от респондентите декларират, че не са яли кучешко месо през миналата година, а към 93% показват, че няма да го вършат в бъдеще.

Предишните старания за възбрана на кучешкото месо се провалиха поради митингите в бранша. Законопроектът се стреми да обезпечи отплата, тъй че предприятията да могат да се отдръпват от търговията с кучешко месо.

През ноември група от към покрай президентството с искане законопроектът да бъде анулиран.

Министерството на земеделието е пресметнало, че към април 2022 година към 1100 ферми са отглеждали 570 000 кучета, които да снабдят с месо към 1600 ресторанта.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР