Парламентът на Великобритания прие законопроект за нелегалната миграция, който трябва

...
Парламентът на Великобритания прие законопроект за нелегалната миграция, който трябва
Коментари Харесай

Британският парламент прие спорния законопроект за нелегалната имиграция

Парламентът на Англия одобри законопроект за незаконната миграция, който би трябвало да разреши на управляващите да експулсират от страната хора, които са влезнали незаконно и са подали молба за леговище. Законопроектът, който беше утвърден от Камарата на общините през април, получи зелена светлина от Камарата на лордовете във вторник вечерта.

Сега единственото нещо, което дели решението от това да влезе в действие като закон, е подписването му от крал Чарлз III, което би трябвало да се случи в близко бъдеще. Законопроектът беше импортиран от държавното управление през март 2023 година и има за цел да реши казуса с всеобщата незаконна миграция, която се усилва всяка година. Ръководителят на английския кабинет Риши Сунак даде обещание да трансформира битката с незаконните имигранти, които идват в страната на надуваеми лодки през Ламанша, една от главните цели на своето премиерство. Бъдещият закон ще даде право на министерството на вътпешните работи да задържа незаконни имигранти, да не преглежда молбите им за леговище и да ги депортира в сигурни трети страни, в това число Руанда, с която Обединеното кралство е сключило съглашение за това. Вярно е, че за това държавното управление ще би трябвало да изчака решението на Върховния съд. В края на юни Лондонският апелативен съд разгласи тази процедура за противозаконна.

Правителството акцентира, че сега по-голямата част от незаконно влезлите в страната търсещи леговище лица са млади мъже, които в действителност са стопански мигранти.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР