Парламентът на Украйна наложи широкообхватни 50-годишни санкции на руски финансови

...
Парламентът на Украйна наложи широкообхватни 50-годишни санкции на руски финансови
Коментари Харесай

Украйна наложи 50-годишни санкции на руски финансови институции

Парламентът на Украйна наложи широкообхватни 50-годишни наказания на съветски финансови институции, в това число централната банка, както и на всички търговски банки, капиталови фондове, застрахователи и други сдружения, съобщи Ройтерс. Санкциите са част от дейностите на Киев да поддържа финансов напън върху Русия поради пълномащабното й навлизане в Украйна, почнало на 24 февруари предходната година.
Прочетете още
" Това е цялостно блокиране на достъпа на финансови институции на Руската федерация до пазари и активи в Украйна. Пълно блокиране “, уточни във " Facebook " Андрий Пишни, шеф на Националната банка на Украйна.

" Трябва да я отслабим с всички налични средства. Финансовият бранш е стратегическият " донор " на тази война ", добави той.

Преобладаващото болшинство от 325 депутати гласоподаваха в поддръжка на ограниченията, които би трябвало да бъдат в действие в границите на половин век. Министърът на стопанската система Юлия Свириденко пък сподели, че секторните наказания ще обиден стотици банки и десетки хиляди финансови институции, регистрирани в Русия.

Мерките включват възбрана за преводи с активи, благосъстоятелност на финансови институции на Руската федерация, възбрана за определяне на бизнес връзки и възбрана за преводи и вложения в съветски финансови институции, сподели още Свириденко.

Украйна към този момент наложи наказания на стотици съветски длъжностни лица и предприемачи, забрани на лица, свързани с Русия, да имат земя и да вземат участие в държавна приватизация, като забрани и обществените покупки на съветски артикули и някои услуги и спря прехвърлянето на технологии към лица, свързани с Русия.

Украйна също по този начин приканва своите западни сътрудници да наложат повече наказания на Москва, в това число предприемане на стъпки, ориентирани към съветския нуклеарен бранш.
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР