Парламентът на Турция прие държавния бюджет на страната за 2020

...
Парламентът на Турция прие държавния бюджет на страната за 2020
Коментари Харесай

Турският парламент прие бюджета на страната за 2020 г.

Парламентът на Турция одобри държавния бюджет на страната за 2020 година, оповестиха Ройтерс и Българска телеграфна агенция. Бюджетът планува увеличение на разноските за защита и недостиг от 138,9 милиарда турски лири (23,4 милиарда долара).

Бюджетът, който съгласно Анадолската организация е бил признат с 329 гласа " за " и 159 " срещу ", планува и по-големи разноски за опазване на здравето и обучение. В него е заложено и повишаване на държавните доходи, както и по-големи разноски за отбранителни планове и военни потребности.За 2019 година държавното управление планува недостиг от 80,6 милиарда турски лири. През юли финансовият министър Берат Албайрак сподели, че дефицитът тази година ще бъде под 3 % от Брутният вътрешен продукт без значение от забавянето на приходите.

През септември Турция увеличи прогнозата си за икономическия си напредък на амбициозните 5 % през 2020 година и понижи прогнозата за инфлацията на 8,5 %.

Тогава Албайрак, който е шурей на президента Реджеп Тайип Ердоган, съобщи, че бюджетът ще бъде употребен за финансиране на учредена на производството промяна на стопанската система.

След гласуването на бюджета в аудиопослание в обществените медии президентът Ердоган го дефинира като основна стъпка за реализиране на задачите на държавното управление до 2023 година

 

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието последните вести - такива, каквито са, от Света, България и Варна!

Изпращайте вашите фотоси на [email protected] когато и да е на дежурния редактор!

За реклама виж - https://petel.bg/advertising-rates.html
--> --> --> --> ``
рекламаКоментариКоментирай посредством FacebookЗа да пишете мнения, апелирам регистрирайте се за секунди ТУКНапиши коментарИме:Коментар:
`` Последни вести `` рекламаФорумФорум--> --> `` реклама
`` реклама За Петел|Рекламни тарифи|Условия за ползване|Правила|КонтактиВсички п
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР