Парламентът на Тунис започна да обсъжда законопроект, който ще криминализира

...
Парламентът на Тунис започна да обсъжда законопроект, който ще криминализира
Коментари Харесай

В Тунис се обсъжда криминализиране на нормализацията във връзките с Израел


Парламентът на Тунис стартира да разисква законопроект, който ще криминализира всякакво нормализиране на връзките с Израел, до момента в който израелските сили не престават да нападат Газа, съобщи ТРТ.

В проектозакона " нормализирането " се дефинира като " признание на ционисткото образувание или определяне на директни или непреки връзки " с него - закононарушение, което ще се квалифицира като " държавна измяна ".

Всеки, който бъде приет за отговорен за " закононарушението нормализация ", ще бъде осъден с отнемане от независимост за период от 6 до 10 години и санкция от 3 140 до 31 402 $ (10 000 до 100 000 тунизийски динара), се споделя в текста. При наново нарушаване ще се постанова пожизнен затвор.

" Има цялостно единодушие сред президента, Народното събрание и публичното мнение " кометира по този въпрос ръководителят на Народното събрание Брахим Будербала пред депутатите при започване на съвещанието.

" Ние сме твърдо уверени, че Палестина би трябвало да бъде освободена от реката до морето... и че би трябвало да бъде основана палестинска страна със столица Свещеният Йерусалим ", съобщи той.

Това законодателство също по този начин ще забрани всякакво взаимоотношение сред тунизийци и израелци, в това число " събития, демонстрации, срещи, изложения и надпревари " във всевъзможен подтекст, без значение дали става въпрос за " политически, стопански, научни, културни, артистични или спортни действия " на територията, държана или окупирана от Израел.

Снимка: БГНЕС
Източник: eurocom.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР