Парламентът на Испания одобри кралски указ за спешни мерки за

...
Парламентът на Испания одобри кралски указ за спешни мерки за
Коментари Харесай

Испания отпуска 7 млрд. евро помощ за фирми и самоосигуряващи се лица

Парламентът на Испания утвърди кралски декрет за незабавни ограничения за гарантиране на платежоспособността на компании, потърпевши от пандемията. Той е на стойност 11 милиарда евро, като 7 милиарда от тях отиват под формата на директна помощ за компании и самоосигуряващи се лица.

Два от тези седем милиарда евро ще отидат за Канарските и Балеарските острови, защото те са най-силно наранени от пандемията, а останалите 5 милиарда ще отидат за другите самостоятелни райони.

Указът беше утвърден със 177 гласа „ за “, 118 „ срещу “ и 113 „ въздържали се “.

Основните рецензии бяха, че помощта е „ незадоволителна “, „ идва със забавяне “, и има браншове, които няма да могат да се възползват от нея като винопроизводството, козметичните и фризьорските салони, обувната индустрия и просветителните центрове.

Според опозицията декретът не е премислен задоволително добре, защото рецесията не е засегнала секторите еднообразно във всички самостоятелни райони и има заплаха някой да бъдат двойно субсидирани за сметка на други.

Икономическият министър Надя Калвиньо отбрани указа и добави, че тази година ще бъдат отпуснати към 29 милиарда евро, което е 2% от Брутният вътрешен продукт, „ с цел да се даде съответен отговор на пандемията в областта на опазването на здравето, образованието и стопанската система “.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР