Парламентът на Гърция фиксира цените на 50 стоки от първа

...
Парламентът на Гърция фиксира цените на 50 стоки от първа
Коментари Харесай

Гърция фиксира цените на 50 стоки

Парламентът на Гърция фиксира цените на 50 артикули от първа нужда. Цените или би трябвало да останат същите, или да имат минимално покачване, гласи т.нар закон за потребителската кошница на супермаркетите.

Решението е взето с поддръжката на ръководещата Нова народна власт и опозиционната ПАСОК, оповестяват гръцките медии.

Конкретната корекция е импортирана от Министерството за развиване и вложенията на Гърция и планува магазините с годишна облага над 90 милиона евро да изпратят на способеното министерство лист на потребителските артикули (потребителска кошница), които са нужни за заслужен живот. Те се задължават да включват най-малко по един артикул от всяка категория, чиято цена ще бъде допустима и по-ниска спрямо други артикули от същата категория.

Ако не бъде изпратен подобен лист със артикули, е планувана парична санкция за супермаркетите в размер на 5 000 евро за всеки ден забавяне.

За по-малките магазини „ кошницата ” не е наложителна, се прецизира в информацията, мярката важи единствено за огромните вериги. 

Решението ще бъде в действие до 31 март 2023 година

Гръцките медии считат, че потребителската кошница ще бъде въведена публично в супермаркетите идната седмица и ще съдържа 30 категории с 50 продукта, измежду които ориз, самун, макарони, свинско и пилешко месо, риба, мляко, йогурт, сирене и кашкавал, зехтин, брашно, захар, кафе, чай, какао, сокове, препарати за почистване, перилни препарати, тоалетна хартия, паста за зъби, дамски превръзки, сапун, антисептик, пелени, храна за кучета и котки и други

 
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР