Парламентът на Франция одобри проектобюджета на страната за 2019 г.Френският

...
Парламентът на Франция одобри проектобюджета на страната за 2019 г.Френският
Коментари Харесай

Парламентът на Франция одобри проектобюджета на страната за 2019 г.

Парламентът на Франция утвърди проектобюджета на страната за 2019 година
Френският парламент утвърди дефинитивно проектобюджета на страната за 2019 година, който планува понижаване на налозите и на държавните разноски.

Народното събрание (долната камара на парламента) гласоподава в поддръжка на проектобюджета - 182 депутати в негова изгода, 52 против и 3 се въздържаха. В края на ноември документът получи утвърждение в Сената - горната камара на френския парламент. Дефицитът на държавния бюджет възлезе на 3,2% заради антикризисните ограничения, препоръчани от френския президент Еманюел Макрон, предава Агенция Франс Прес.

По-рано формалният представител на Европейската комисия (ЕК) Маргаритис Схинас съобщи, че Европейска комисия ще даде оценките си за френския бюджет за 2019 година идната пролет. От своя страна еврокомисарят по финансовите и икономическите въпроси Пиер Московиси даде обещание, че Европейска комисия ще следи от близко въздействието на оповестените от Макрон ограничения върху размера на френския бюджетен недостиг.

На 10 декември Макрон се обърна към нацията с обръщение и разгласи решенията, които взе на фона на актуалната рецесия в страната. По-специално той даде обещание нарастване на минималната месечна заплата от 100 евро от 2019 година, спомагателна необлагаема награда за работещите французи в края на тази година, унищожаване на налозите за пенсионери, чиято пенсия е по-малка от 2 000 евро. /БГНЕС
Източник: bgnes.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР