Парламентът избра Красимир Влахов за съдия в Конституционния съд от

...
Парламентът избра Красимир Влахов за съдия в Конституционния съд от
Коментари Харесай

Депутатите избраха Красимир Влахов за съдия в Конституционния съд

Парламентът избра Красимир Влахов за арбитър в Конституционния съд от квотата на Народното събрание. В гласуването участваха 182 народни представители, от които 127 бяха " за ", а 55 се въздържаха. Влахов беше подсилен от депутатите от ГЕРБ, Обединените патриоти, Движение за права и свободи и " Воля ". От Българска социалистическа партия се въздържаха.

 © Българска телеграфна агенция
След избора Влахов съобщи, че осъзнава високата отговорност, която Народното събрание му разпорежда, и няма да отстъпи от нея. Красимир Влахов има над 20-годишен съдийски стаж, бил е зам.-председател и ръководител на Софийския областен съд, както и зам.-председател на Върховния касационен съд.

Влахов несъмнено има извънреден юридически опит и е почтена кандидатура за арбитър в Конституционния съд, съобщи при представянето на претендента ръководителят на правната комисия Данаил Кирилов. Влахов е заемал основни и тежки позиции, уточни Кирилов.

Красимир Влахов съобщи в коридорите на Народното събрание, че приема предизвикването и няма да разочарова при осъществяване на отговорностите си. Той бе единствената номинация за член на Конституционен съд от квотата на Народното събрание и бе утвърден през днешния ден.

На всички ще ви кажа едно - арбитър, определен за член на Конституционния съд, не може да направи друго изказване също така, което се съдържа в клетвата при встъпването като член на този орган, а точно: да пази върховенството на конституцията, което съм заречен да върша и ще го върша, изясни Влахов пред медиите.

Той акцентира, че при чуването в комисията по правни въпроси и по-късно е декларирал, че това, което е в неговите воля и благоприятни условия, е да одобри предизвикването и да се постарае да се показва почтено. С което се надавам да съм се справил, добави той. Другото е отвън мен, няма да отчайвам с осъществяването на задължената си, сподели още Красимир Влахов.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР