Парламентът гласува на първо четене закона за мерките срещу изпирането

...
Парламентът гласува на първо четене закона за мерките срещу изпирането
Коментари Харесай

На първо четене: НС прие мерки срещу изпирането на пари

Парламентът гласоподава на първо четене закона за ограниченията против изпирането на пари . Целите на новия закон са усилване на предварителната защита против изпирането на пари и финансирането на тероризма, битката против корупцията, както и продан на информация.
 
Вносител на закона е Министерският съвет. От левицата показаха терзания, че посредством закона ще се нарушат правата на жителите и бизнеса. От ГЕРБ обаче дадоха обещание, че законът против прането на пари няма да репресира български жители.
 Валери Жаблянов ще има приемна за жители в Кюстендил
С този законопроект се нарушава Конституцията , твърди депутатът от Българска социалистическа партия Валери Жаблянов . „ Като че ли по инерция и без да се замисляме, започваме да одобряваме едно законодателство, чийто дух и писмен знак от ден на ден се отдалечават от основополагащите правила на актуалното свободно и демократично общество, от конституционните права , записани в нашата Конституция, когато под формата на закон за битката против изпирането на пари се оферират всъщност разнообразни техники за ограничение на гражданските права и свободи . Искам да обърна внимание и върху названието на закона . Колеги, не може да има закон със заглавие, в което попада диалект. Какво значи изпиране на пари? Моля ви се. Ако тези, които пишат директивите, не са изключително грамотни, българският народ е основал писменост и книжовност с още няколко други нации и мога да ви предложа няколко разновидността на заглавие на законопроекта. „ Т ова е едва съчинение от заглавието до последната писмен знак ”, сподели Жаблянов.
 Димитър Лазаров БГНЕС, списък
Народният представител от ГЕРБ Димитър Лазаров изясни, че в законопроекта е заложен синхрон сред българското и европейското законодателство . „ Ако преждеговорившите желаят България да излезе от Европейски Съюз, имате легални законови способи. Предизвикайте един референдум - има образец във Англия, - да се произнесат българските жители ”, обърна се иронично към сътрудниците си Лазаров.

Той бе безапелационен, че законопроектът вкарва евродирективи, които са наложителни.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР