Парламентът днес: НС гласува промените в Конституцията, гледат и ветото

...
Парламентът днес: НС гласува промените в Конституцията, гледат и ветото
Коментари Харесай

Парламентът днес: НС гласува промените в Конституцията, гледат и ветото за БТР-ите за Украйна


Парламентът през днешния ден: Народно събрание гласоподава измененията в Конституцията, гледат и ветото за БТР-ите за Украйна. На първо четене за повторно: Народно събрание гласоподава измененията в Конституцията. След седмица е планувано и разискването им на второ четене.

Освен правосъдна промяна, ръководещите оферират ограничение на президента при съставянето на служебно държавно управление, както и отпадане на възбраната министри и депутати да нямат двойно поданство. Вносителите се отхвърлиха от концепцията да трансформират националния празник на България.

Пак през днешния ден депутатите преглеждат ветото на президента за БТР-ите за Украйна. Очакванията са то да бъде отхвърлено в пленарната зала. Депутатите ще прегледат ветото на президента за даване на бронетранспортьори на Украйна.
.

В претекстовете към ветото президентът уточни, че народните представители не са били задоволително осведомени с параметрите на дарението.

Това от своя страна не им е разрешило да вземат обективно решение дали тази техника е с отпаднала нужда. Според Румен Радев тя би могла да се употребява при защитата на българската граница и при бедствия и повреди.
Източник: flashnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР