Парламентът даде „зелена светлина” за купуване на нова бойна техника.

...
Парламентът даде „зелена светлина” за купуване на нова бойна техника.
Коментари Харесай

Парламентът даде зелена светлина за купуване на нова бойна техника

Парламентът даде „ зелена светлина” за пазаруване на нова бойна техника. Двата предпочитани плана за модернизацията на армията, препоръчани с решение на Министерския съвет, поддържаха 151 депутати, срещу бяха седем, въздържа се – един.
Комисията по защита утвърди плановете за новия военен аероплан и новата бронирана машина на армията Левицата се въздържа при гласуването
За сухопътните войски ще бъдат закупени 150 бронирани машини за три батальонни пехотни групи. Прогнозната цена е към 1,464 млрд лева, в която влиза и спомагателното съоръжение, и образованието на състава.

Решението за нов вид военен аероплан планува придобиването на 16 нови бойни самолета на два стадия. Заложено е през първия стадий да бъдат закупени не по-малко от осем самолета за към 1,8 млрд лева Сумата е и за наземно обслужване, образование на състава, тригодишна първична интегрирана логистична поддръжка.

След професионалните причини при започване на дебатите полемиката в пленарната зала мина в политически обвинявания и персонални пояснения.
Премиерът в Народно събрание: Отидох в Русия да видя какво е трасирал Радев – нищо не беше трасирано Той дава отговор на депутатски въпроси за първи път от съвсем една година
Днес за първи път от 11 месеца министър председателят Бойко Борисов се яви пред депутати, с цел да дава отговор на техни питания.

Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР